sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Samoilla paikoilla, lokakuu


Kuva: Reprokuvattu Rolf Holmin viime vuoden 2016 Vaasa TAIDEKALENTERISTA, lokakuun kuva: Björkö, Svedjehamnen.

Tämän Samoilla paikoilla -kirjoitusarjan ideana on etsiä ja löytää kalenterikuvan tarkka paikka, ja ottaa ko. kohteesta kuukauden valokuva vuosimallia 2017. Tällä kertaa ollaan siis Raippaluodossa, Svedjehamnin satamassa. Taustalla Rolfin maalauksessa näkyy Saltkaret, näkötorni, josta avautuu melkoiset maisemat Unescon maailmanperintö alueelle Merenkurkun saaristoon.Kuvat: AN, 7.10. 2017. ”Maalauksen paikan bongaus” ei ollut kovin vaikea tehtävä.

Rolfin maalauksessa ei näy vuosilukua. Alue on hyvin säilynyt entisellään, veneitä ja autoja tosin valokuvassa on. Taitelijan, maalarin on muutenkin mahdollista pelkistää kuvaa, korostaa jotain, ja poistaa epäolennaisia kohtia. Valokuvia voidaan tottakai käyttää apuna akvarelleja ym. maalauksia, taidetta yleensäkin tehtäessä.

Rolf Holm maalaa ja luonnostelee sekä paikan päällä, että ateljeessaan Rantakadulla. Lopputulos on useinmiten hänen tyylinsä mukaisesti rentoa ja kaunista rakennetun maiseman taltiointia, kohteen tunnelmaa, vuoden ajan värisävyjä ja mm. rakennusten yksityiskohtia kunnioittavaa.

Taiteilija Rolf Holmiin voi parhaiten tutustua käymällä hänen ateljeessaan osoitteessa Rantakatu 8.

Tutustu tämän kertaiseen kalenterikuvan alueeseen lisää 

Svedjehamn

http://www.merenkurkku.fi/koe-merenkurkku/kayntikohteet/svedjehamn/

Mustasaaren kunta

https://www.mustasaari.fi/etusivu/

Vaasan seutu

http://vaasanseutu.fi/

Unescon maailmanperintökohde, Merenkurkun saaristo

http://www.merenkurkku.fi/maailmanperintoalue/hallinto/maailmanperintosopimus/maailmanperintoluettelo/suomen-maailmanperintokohteet/

Kuvat: AN 7.10.2017

Tämän kuukausittain etenevän kirjoitussarjan, Samoilla paikoilla,  aloituskuva oli tässä blogissa tammikuun 7. päivän kohdalla. Kuukausittain on nyt edetty siis  jo lokakuuhun asti, kymmenen kuvaparia on esitelty. Pyrin jatkamaan samaan malliin vielä loppu vuoden, eli Suomen 100 v. juhlapäivään asti.

Marraskuussa kohde on Huutoniemen kirkko, ja joulukuussa Fatighålin. Juttujen julkaisupäivä on kuukauden 7. päivän tienoilla. Seuraa tätä blogia, - seuraavan jutun tähän sarjaan teen marraskuun ekalla viikolla. Katseensuunta on silloin kohti ”piruntorjunta bunkkeria”.

Kuvat ja kalenterikuvan reprokuvaus, teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...