maanantai 2. lokakuuta 2017

MYÖTÄTUULES

Pärnun ystävyyskaupunkipuiston taideteos on paljastettu 2. lokakuuta 2011.
 
Osoite: Pärnu Park, Hietalahden Villan puistossa. Pärnun puisto on perustettu lokakuussa 1988.

Myötätuulessa veistoksen luovutti Vaasan Kaupungille Vaasa-Pärnu Seuran puheenjohtaja Raimo Vahtera ja sen vastaan otti Vaasan Kaupunginjohtaja Tomas Häyry 2.10. 2011.Kuvat: AN. 5.7.2017. Rait Pärgin Myötätuules veistos Vaasassa, Hietalahden Villan puistossa olevassa Pärnun ystävyyskaupunkipuistossa.

Tekijä: Rait Pärg (1966 -) on kuvanveistäjä, taiteilija ja taiteen opettaja Pärnusta Virosta.

Teoksen koko: Korkeus (mastot) 210 cm, leveys purjeineen 190 cm. Alustan koko 220 x 100 cm.

Alustassa, maan tasalla olevassa laatassa teksti:

Kuvanveistäjä Rait Pärg 2.10. 2011

Pärnun kaupunki, Vaasan kaupunki, Pärnu linn, Vasa Stad veljekset Gröndahlin Säätiö, Vasa konst förening Vaasan taideyhdistys, Vaasa – Pärnu Seura r.y.
(yllä mainitut tahot kustansivat veistoksen)

Myötätuulessa -teoksen lähellä on Pärnun ystävyyskaupunkipuistoon jo aikaisemmin eli v. 1988 pystytetty muistomerkki, kivi, jossa teksti: PÄRNU PARK, PÄRNUN PUISTO, PÄRNU PARKEN, OKT. 1988

Samanlainen teos kuin tämä Vaasassa oleva Myötätuules teos löytyy nimellä Kaks purje Pärnuusta.  Se on paljastettu 21.5.2016 Pärnussa, Vaasa Park -nimisessä puistossa.


Hietalahden ystävyyskaupunkipuistot

Vaasan kaupungin ystävyyskaupunkipuistot kaiken kaikkiaan, ja tämäkin jo 6 vuotta täyttävä Myötätuulessa -veistos on kovin tuntematon useimmille vaasalaisille. Harmittava, mutta toivottavasti korjattavissa oleva asia.

Hietalahden Villan puistoa on tänä kesänä 2017 laitettu kaupungin viheralueyksikön toimesta entistä parempaan kuntoon: nurmikot, kulkuväylät, kukkaistutukset ovat siistiytyneet, puustoa on karsittu ja uusittu, alueelle on saatu lisää hienoja perinteisiä penkkejä, - tätä kaikkea on alueella tehty todella kiitettävästi.

Edessä voisi olla vielä satsaus (en tiedä onko suunnitelmissa) tehdä näkyviksi puistoalueella olevat muistomerkit, laatat ja patsaat. Näiden esiin nostaminen vaatii sekä teoksen fyysistä huoltoa, että niiden ”sanoman”, sisällön avaamista esim. digitaalisilla ”patsastelukartoilla”. Vertaa esim. Turun malli 

http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/kulttuuri/kulttuurikuntoilureitit
 
”Patsastelijoiden opastuspalvelu” voitaisiin meillä Vaasassakin nostaa aivan uudelle levelille teosten läheisyyteen pystytettävillä ajantasaisilla up code- palveluilla. Tässä siis haastetta jo tulevalle kesälle!


Perehdy Vaasan ja Pärnun yhteistyöhön 

Vaasa Pärnu seura

http://www.netikka.net/vaasaparnuseura/

Vaasa Pärnu ystävyys seura fb-sivu

https://www.facebook.com/VaasaParnuSeurary/

Rait Pärgin fb-sivu

https://www.facebook.com/rait.parg?fref=ts
 
Tutustu Visit Pärnu

https://www.visitparnu.com/fi/Kuva: AN

HUOM! OBS!

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Myötätuules netissä osoitteessa

 
Käy myös koko rojektin sivulla ja seuraa,  tykkää sivusta
Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

2 kommenttia:

  1. Myötätuulessa veistoksen luovutti Vaasan Kaupungille Vaasa-PärnuSeuran puheenjohtaja Raimo Vahtera ja sen vastaan otti Vaasan Kaupunginjohtaja Tomas Häyry 2.10. 2011.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Tämä oleellinen tieto on lisätty tämän esittelyn ensimmäiseen osaan. Samalla loppuun on lisätty suora linkki fb-sivulle, jonne voi erittäin mielellään lisätä myös kuvia ym. asiaan liittyvää.

      Poista

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...