torstai 6. heinäkuuta 2017

Samoilla paikoilla, heinäkuu


Kuva: Reprokuvattu Rolf Holmin viime vuoden 2016 Vaasa TAIDEKALENTERISTA, heinäkuun kuva.

Tämän Samoilla paikoilla -kirjoitusarjan ideana on etsiä ja löytää kalenterikuvan tarkka paikka, ja ottaa ko. kohteesta kuukauden valokuva vuosimallia 2017.

Nyt ollaan aivan Vaasan rantaviivalla. Rantakadun ja meren välissä. Lähellä on myös Rolf Holmin ateljé. Osoite on Rantakatu 8, kellaritila, sisäpiha.

Rolf Holmin töitä on esillä myös tämänkertaisen kohteemme sisätiloissa. Niitä voi siellä käydä katsomassa, ja samalla kenties nauttia upean ravintolan tunnelmasta ja erinomaisista ruoka-annoksista.

Katso Strampenin kotisivut

http://www.strampen.com/suomeksi
http://www.strampen.com/svenska

 

Kuvat: AN. 3.7.2017


Strampen, since 1868

Lainaus yrityksen nettisivuilta

Historiikki 

Ravintola Strampenin tarina alkaa siitä, kun Sebastian Corey 1868 saa luvan rakentaa paviljongin puistoalueelle Hovioikeuden viereen. Paviljongin suunnittelusta vastasi C.A Setterberg ja tyyli oli kesäravintolamainen. Rakennusvaihe kesti kaksi vuotta 1868 - 1869. Tänä aikana Coray maksoi vuokraa alueelta 100 mk. Summa käytettiin puistoalueen ylläpitoon. Ravintoloitsija Heinrich Ernst osti ravintolan 1876 ja jatkoi liiketoimintaa edelliseen tahtiin. Alkuperäinen ravintola oli kahdeksan kulmainen. 1930 luvulla ravintola sai sen muotoilun, mistä se edelleenkin on tunnettu. Ulkoterassi syntyi 1980 ja on siitä lähtien ollut Vaasan aurinkoisin ja suurin ulkoilmaterassi merinäköalalla. Talvella 1997 - 1998 Strampen koki taas täysremontin sisätiloissa sekä sai täysin uudistetun, toimivan keittiön. Asiakkaille on tarjolla mm. lounaita, A la Carte annoksia, tanssia, erilaisia artistivierailuja, koomikkoja, häitä ja yksityistilaisuuksia ja joulujuhlat. Ravintola on auki huhtikuusta joulukuuhun asti. Ravintola Strampen tähtää erinomaiseen ruokatarjontaan, joka ammattitaitoisen, ystävällisen ja joustavan työvoiman tuottamana saa asiakkaamme tuntemaan suurta mielihyvää ja johtaa pikaiseen uusintavierailuun. 

Lainaus päättyy

Tämän kuukausittain etenevän kirjoitussarjan aloituskuva oli tässä blogissa tammikuun 7. päivän kohdalla. Kuukausittain on nyt edetty jo seitsemän kuvaparin verran, eli yli puolen välin jo ollaan. Pyrin jatkamaan tätä samaan malliin läpi koko vuoden, eli aina sinne Suomen 100 v. juhlapäivään asti.

Juttujen julkaisupäivä on siis aina kuukauden 7. päivän tienoilla. Seuraa tätä blogia, - seuraavan jutun tähän sarjaan teen elokuun ekalla viikolla. Katseensuunta on silloin kohti Vaasan kantakaupungin alueella olevaa Kirvesmiehenkatua.

Kuvat ja kalenterikuvan reprokuvaus, teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...