lauantai 15. heinäkuuta 2017

Keskikesää kaupungissa – kukkien keskellä!

Arvoisa tämän Vaasa ennen ja nyt blogin lukija: tunnustan, että haluan houkutella Sinua tällä kirjoituksellani lähtemään kaupunkikierrokselle Vaasan kaupungin viheralueyksikön uskomattoman hienojen kesäkukkaryhmien äärelle! Katselemaan ja ihastelemaan, nauttimaan kauneudesta, todellisten ammattilaisten tarjoamista kesäkukkien ainutkertaisista asetelmista!

Ennen retkeä, tai viimeistään paikan päällä, kannattaa netistä katsoa aivan mahtava viheralueyksikön KESÄKUKKIA – SOMMARBLOMMOR 2017 -julkiasu.


Katso esite netissä

https://issuu.com/graafisetpalvelut_vaasa/docs/kesakukkia_esite


Viheralueyksikön teema on Suomi 100 -juhlavuosi

Sini-valkoista väriteemaa näkee nyt kaupungilla todella paljon. Juhlavuoden kunniaksi painetussa Kesäkukkia-esitteessä viheralueyksikkö esittelee kesän istutuksia lajeittain sekä istutuspaikoittain.

Kohteita esitteessä on 15 kpl. Erityisen paljon ja mahtavan hienoja toteutuksia on juuri kantakaupungin alueella, tästä me asukkaat ja toki myös Vaasassa vierailevat turistit saamme olla todella kiitollisia.

Kävimme perjantaina (14.7.) vaimon kanssa iltakävelyllä kohteessa n:ro 9, eli Tammikartanon alueella. Alue on ainutlaatuinen keidas hyvin keskeisellä paikalla Vaasaa, silti monille melko tuntematon kohde. Sepänkyläntien terveyskeskuksen takana, mäellä oleva puistoalue lampineen, suihkulähteineen on näin kesäisin erityisen hieno kohde istahtaa alas puiston penkille, ja vaan olla, rauhoittua ja nauttia näkemästään.

Näin perjantai iltana puisto oli kovin hiljainen. Päiväsaikaan alue on vanhusten palvelukeskus Tammikartanon ulkoilualuetta, lähellä on myös Klemettilän päiväkoti, kaupungin sairaala ja pääterveysasema.


Kuvia kukista ja puistoalueen maisemista 


Kuvat: Aimo Nyberg, 14.7.2017


Tammikaivon alueesta on hyvä kuvaus Vaasan kaupungin sivuilla

https://www.vaasa.fi/tammikaivon-alue%20


Onko Sinulla kuvia näistä viheralueyksikön kesäkukkaryhmistä? Oletko jakanut kuviasi nettiin, fb-sivulle tai jonnekin muualle? Olisi todella mahtavaa saada jakaa kuviasi tai linkittää niitä myös tähän sivustoon.

Jakaminen on tätä päivää! Tehdään yhteistyötä Vaasa aiheisten kirjoitusten ja kuvien esille tuomisessa.

Aimo Nyberg
VKA ry:n pj.
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...