torstai 2. heinäkuuta 2015

Kuntsilla


http://kuntsi.vaasa.fi/ 

Koko kesän ajan Vaasassa voi tutkailla, ihailla, hämmästellä, kritisoida… tai ihan vapaasti jättää näkemättäkin erinomaista nykytaidetta.Stefan Bremer poseeraamassa valokuvateostensa luona avajaisissa 11.6.2015.Kolmiosaisen teossarjan ”Matkalla” tekotapa, eli Elovena-vehnäjauhojen ilmaan heittäminen, ja kuvaaminen studio olosuhteissa, voi tuntua liian helpolta tavalta tehdä nykytaidetta.

Mutta teeppä se itse.

Stefanin valokuvataiteen tuntien noin 40 vuoden ajalta, ei voi kuin ihailla hänen uusimpia aihevalintojaan.

Erityisesti Ylösnousemus-sarja ja tämä Matkalla 1 – 3 ovat minulle mikro- ja makrokosmokseen avaavia portteja, mielenmaisemia sekä omiin, että universaaleihin tuntemuksiin.

Niihin on uskallettava astua sisään täysin omin subjektiivisin tuntemuksin. Unohtaen ajan ja paikan. Fyysinen ympärillämme, tässä ja nyt, saa hetkeksi menettää merkityksensä.

Ei ole väliä mitä Stefan on tarkoittanut, tai halunnut kuvata. Tai millä tavalla nämä suurikokoiset 100 x 130 cm kokoiset akryylille ja alumiinille tehdyt pigmenttivedokset on aikaansaatu.

Nykytaidetta tehdään ja tuodaan esille, jotta teokset saavat ”oman elämän”, ja ne aloittavat vuoropuhelun näyttelyissä kävijöiden kanssa.

Katsojina me saamme ainutkertaisen tilaisuuden ”puhua”, äänettöminä, ilman sanoja, - tai jos hyvin sattuu, keskustellen muiden paikalla olevien kanssa, jostain sellaisesta, joka tulee meissä esiin vain näiden teosten kanssa.

On onni ja ilo, että meillä on Vaasassa nykytaiteelle oma museo!

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...