torstai 9. heinäkuuta 2015

Apostolin kyydillä, tai virtuaalisesti

Kävellen kohteesta toiseen, eli apostolin kyydillä, voit tehdä ainakin nämä kaupunkikävelyt ihan omin päin.

Ystävien, Vaasan tulleiden sukulaisten jne. kanssa kierroksesta saa jokainen varmasti irti jotain uutta. Faktaa, yksityiskohtia ym. joista ei aikaisemmin ole tiennyt, tai ei ole tullut ajatelleeksi asiaa siltä kantilta.

Kävelyreitit löytyvät netistä osoitteista Folkhälsanin aloitussivulta, molemmilla kotimaisilla kielillä tottakai.
http://www.folkhalsan.fi/startsida/Aktuellt/newsitems/33568/

Torireitti 
http://kartta.vaasa.fi/folkhalsan_torireitti/


Torgrundan
http://kartta.vaasa.fi/Folkhalsan_torgrutten/

Pohjoinen rantareitti 
http://kartta.vaasa.fi/folkhalsan_pohjoinenrantareitti/

Norra strandrutten 
http://kartta.vaasa.fi/Folkhalsan_norrastrandrutten/

Suosittelen! Kohteet voi toki käydä läpi ihan vain virtuaalisestikin.
Löydät myös toisen mielenkiintoisen virtuaalisen kaupunkikierroksen kauniista Vaasan kantakaupungistamme Tikanojan taidekodin sivuilta.

Mobiiliopastus:
Fritsin kyydissä
http://www.tikanojantaidekoti.fi/index.html 

Maksuttoman sovelluksen voi ladata osoitteesta:
frits.citynomadi.com

Mobiiliopastukselle! (Tiedote, syksyltä 2014)

Vaasan keskustaan ja sen lähialueille sijoittuva Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan on erilainen mobiiliopastuspalvelu, sillä se nostaa esiin kaupunkiin piiloutunutta historiaa.

Opastuksen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa, ja siinä historiallinen fakta yhdistyy draaman ja arkistoaineiston kautta esiin tuotaviin fiktiivisiin, kuunnelmanomaisiin kohtauksiin, jotka valottavat Tikanojan elämää varhaisista Vaasan-vuosista liike-elämän pyörteisiin ja taidekiinnostuksen syntymiseen 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Mobiiliopastuksella kertojana toimii Frithjof Tikanojan luotettava autonkuljettaja Yrjö Sorvari, joka opastaa kuulijaa kaupungin halki. Mobiiliopastus kattaa kahdeksan kohdetta – rakennusta tai aikaisempien rakennusten sijaintipaikkoja – jotka liittyvät kauppaneuvoksen elämään Vaasassa.

Näitä paikkoja ovat Tikanojan taidekodin lisäksi Tiklaksen paita- ja pukutehdas Kauppapuistikolla, Hotelli Ernst Kirkkopuistikolla, Myntin talo Koulukadulla, Hotelli Central ja entinen liikehuoneisto Hovioikeudenpuistikolla, Vaasan tori sekä Tiklas-puisto.

Tekstin koonti ja kuva: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...