lauantai 13. kesäkuuta 2015

Upea kavalkadi

Pitihän nämä käydä katsomassa!

Vanhojen ajoneuvojen ajotapahtuma Vaasassa ja lähiympäristössä tänään 13.6. 2015 käynnistyi Kasarmintorilla klo 9. Kyllä oli uskomattoman hienoa! On ehdottomasti todettava, osoitettava arvostusta ja kunnioitusta tämän harrastuksen parissa toimiville!

Allekirjoittanut ei ole kuin sivusta seuraaja. Omat autot, jotka olen elämän varrella ostanut, ovat olleet kaikki uusia. Korjata en osaa, pienintäkään vikaa. Edes autotallia en ole hankkinut.

Vanhoissa ajoneuvoissa on jotain erityisen kiehtovaa, - siitä harrastajat kertovat mielellään pitkiä tarinoita. Ja onneksi myös kirjoittavat, jotta tämä tärkeä perinne tulee esille ja säilyy myös tuleville sukupolville. Tällaisen kavalkadin nähtyä, ei voi muuta kuin mykistyä sen työmäärän, käytetyn ajan ja rahankin määrästä, joilla asiaansa vihkiytyneet harrastajat, autoalojen ammattimiehet, ovat aarteitaan kuntoon saattaneet, ja myös ajokunnossa pitäneet.

Minun on mahdotonta tässä kertoa sitä historiaa, tietoja autoista ja tapahtumista, joista tilaisuuden juontajat tänään kertoivat kuulijoille.. Laitan tähän kuitenkin kuvia kertomaan tunteesta ja tunnelmista aamun tapahtumassa. Kasarmintorin kenttä oli täynnä väkeä, ja toimintaa. Järjestäjät olivat organisoineet tapahtuman hienosti. Kahvituksineen kaikkineen. Pienen pieni tihkusade ei tietenkään ollut toivottu, mutta sekään ei tuntunut haittaavan vanhojen ajoneuvojen tapahtumaan osallistuvia.

Suomen ajoneuvohistoriallisen keskusliiton, SAHR ry:n, Valtakunnalliset Retkeilyajot kokoavat vanhojen ajoneuvojen harrastajat yhteen nyt jo 56. kerran.

Tänä vuonna järjestelyvastuun kantaa Vaasan Veteraaniautoseura ry.

Retkeilyajoon kuuluu ajokilpailu ja asu-ajoneuvokilpailu. Ensimmäinen ajoneuvo lähtivät reitille Kasarmin kentältä klo 9.00 ja tulevat maaliin iltapäivän kuluessa Kasarmin kentälle. Ajoreitti kiertelee Vaasan ja Mustasaaren alueella, ja reitin varrella on erilaisia kilpailutehtäviä. Taukopaikkana toimii Strömsö Vaasassa. Ajoon voi osallistua sääntöjenmukaisella ajoneuvolla. Yleisö voi tulla ihailemaan ajoneuvoja lähtö- ja maalipaikalle, reitin varrelle tai rastipaikoille.

Tekstin koonti ja tunnelmakuvat: Aimo Nyberg
Menopelejä oli mukana kauempaakin. Ja varmaankin kaikilta viime vuosisadan vuosikymmeniltä. Vanhin oli siis 111 vuotta vanha pirteä autovanhus (alimmassa kuvassa sauhuttava vuoden 1904 tehtaan prototyyppi)

Tapahtumaan liittyvä iltatilaisuus on myös tänään.

Perehdy asiaan lisää ylläolevista linkeistä. / Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...