tiistai 30. kesäkuuta 2015

Annetaan palautetta Vaasan satamatiestä

Tämä tärkeä asia on nyt taas ajankohtainen!

Hankkeen aikaisemmat vaiheet, nykytilanne ja nyt siis myös jokaiselle meistä tarjottu mahdollisuus omien näkökulmien esiintuomiseen, on upeasti esillä netissä!

Kannattaa tutustua alla oleviin linkkeihin!

Vaasan satamatie

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on käynnistänyt ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA-menettelyn) Vaasan satamatiestä Vaskiluodon ja Vähäkyröntien välillä. Työ on jatkoa vuonna 2010 valmistuneelle pääsuuntaselvitykselle, jossa tien sijaintivaihtoehtoja selvitettiin alustavasti.

Ajankohtaista 26.6.2015

Suunnitelmavaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista sekä suunnittelualueen tärkeistä kohteista voi antaa kartalle paikannettua palautetta karttapalautepalvelussa. Kaikki karttapalautepalvelun käyttäjät voivat nähdä annetut palautteet ja kommentoida toistensa palautteita. Aiemmin annetun palautteen kanssa voi olla samaa tai eri mieltä ja lisäksi perustella näkemyksensä.

Karttapalautepalvelu on avoinna syyskuun 2015 loppuun.

Saatua palautetta hyödynnetään suunnittelussa ja vaikutusarvioinnissa.
Karttapalautepalvelu löytyy osoitteesta

http://maps.ramboll.fi/palaute/kyselyt/vaasansatamatie/

Vaasan satamatien linjausvaihtoehtoja on tarkistettu YVA-ohjelmasta saadun yhteysviranomaisen lausunnon ja hankkeesta saadun palautteen pohjalta. Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä arvioitaviin viimeisimpiin suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua hankkeen Internetsivuilla

https://www.ely-keskus.fi/web/ely/epo-tiehankkeet-vaasan-satamatieLisätietoja: Ari Perttu, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh 0295 027 745
Klas Hytönen, Ramboll Finland Oy, puh 050 339 757Kuva: AN 15.1.2015

Mielipiteitä toivottavasti on, suuntaan jos toiseenkin.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tiet tulee rakentaa maalle, ja maan allekin tarvittaessa. Vesialueet, meri erityisesti eläköön omillaan, ja maa saakoon kohota aikojen kuluessa aivan rauhassa.

Mahtipontiset ruoppaukset, koko lahden ylittävät penkereet ja sillat ovat hirvittävän kalliita ratkaisuja, ja tuntuvat myös ekologisilta ja esteettisiltä arvoiltaan kyseenalaisilta.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry ottaa asian esille seuraavan kerran hallituksen kokouksessa 4.8.2015.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...