torstai 18. kesäkuuta 2015

Mielenrauhaa


Aamun (18.6.2015) Hesarista lainaus, kulttuuritoimittaja Arla Kanervan jutusta Värittäjä kuuntelee itseään (s. C18)

” Suomalaisessa kirjakaupassa on oma hyllynsä myydyimmille kirjoille. Juhannuksen alla Aleksanterinkadun lippulaivamyymälässä myydyimpien tietokirjojen ykkösenä komeilee Bonnier Faktan julkaisema aikuisten värityskirja Kreativitet och mindfulness.

Saman teoksen suomenkielinen painos, Atenan julkaisema Väritä itsellesi mielenrauhaa, oli Kirjakauppaliiton mukaan toukokuun neljänneksi myydyin tietokirja koko Suomessa.

Myydyin oli Lasse J. Laineen Suomen linnut ja kakkos- ja kolmossijalla komeilevat keittokirjat.

Historiaa ja politiikkaa tai luonnontieteitä ei nyt näy kärjessä.

Aikuisille suunnattuja värityskirjoja on kaiken kaikkiaan esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa tarjolla viitisentoista…”

”…nykypäivän aikuiset käyttäytyvät kuin lapset. Värityskirjat ovat osa laajempaa ilmiötä, jonka avainsana on mielenrauha, mindfulness. Sanalla tarkoitetaan yleensä ”hyväksyvää tietoista läsnäoloa”. Tavoitteena on opetella kuuntelemaan omaa oloa.”

Että tällaista.

Eiköhän hommata näitä kirjoja, ja ryhdytään vaikka elokuussa porukalla niitä sitten värittelemään!

Tätä odotellessa, voi olla terapeuttista tuijotella esim. tietokoneen ruutua, ja seurata ensimmäistä Suomessa pesivää kattohaikara pariskuntaa. Paikkakunnalla Kosti TL:ssä eli entisen Turunläänin Koskella tätä pesintää voi seurata livenäkin, kunhan pysyy ohjeiden mukaisella etäisyydellä.

Katso täältä: Haikarakamera

Hyvää juhannusta ja kesää kaikille

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...