perjantai 19. joulukuuta 2014

Joululukemista


Kuva: AN. Vaasan kaupunginkirjasto aamulla 15.10.2014.

Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteet ovat suljettuina 21.12. asti. Vaasan kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina järjestelmävaihdoksen takia 1.-21.12.
Uusi kirjastojärjestelmä tuo parannuksia verkkokirjaston käyttöön.

Nyt on ollut hyvä aika maistella elämää ilman kirjastoa.

Miten sinä olet selvinnyt ilman kirjaston palveluja? Ihan hyvin – vai onko ollut jopa vieroitusoireita?

Millaiseksi elämä muuttuisi, jos totutut ilmaispalvelut poistettaisiin lopullisesti?

Kirjaston palvelut ovat meille nykyajan suomalaisille itsestäänselvyys, tärkeä osa hyvinvointiyhteiskuntaamme. Onneksi kirjastojen alasajoa ei suunnitella. Tarkoitus on parantaa ja monipuolistaa palveluja. Vaasan pääkirjastoon on siirtynyt myös muita kaupungin palveluja kuten Kulttuuritoimisto.

Minulle kävi näin.

Kuva: AN.

Piti ottaa jo itsenäisyyspäivänä esiin, ja siis luettavaksi joulupakettiin (itse itselleni) ostamani kirja. Finlandia palkittu kirja, He eivät tiedä mitä tekevät, eli Jussi Valtosen kirjoittama ajankuva imi minut heti mukaan suomalais-amerikkalaiseen tunnelmaan. Kirjaa piti iltalukemisena suorastaan ahmia, kunnes loppuratkaisu selvisi aivan loppusivuilla.

Huh, mikä kirja! En paljasta juonta, mutta aikamoista kerrontaa se on. Siinä on kerroksellista ajankuvausta tästä meidän omasta ajastamme, muutamista vuosikymmenistä taaksepäin, ja ehkäpä jokunen vuosi tätä vuosikymmentä eteenpäinkin.

Lukukokemus ei ollut pelkästään miellyttävä, kauheitakin tuntemuksia nousi omaan mieleen.

Aika moni tämän kirjan varmaan saa ja lukee joulun aikaan.

Minä ainakin jäin miettimään, mihin tämä maailma on menossa?

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...