sunnuntai 21. joulukuuta 2014

VKA 20 vuotta


Asukasyhdistyksemme täytti 20.12.2014 tasan 20 -vuotta. Synttärijuhlat vietimme jo syyskuun 6. päivä ravintola Waskiassa, ihan mukavissa tunnelmissa.

Yhdistyksemme perustavassa kokouksessa joulukuun 20. päivänä 1994 Vaasan kaupungintalolla kamarimusiikkisalissa oli paikalla 31 henkilöä. Kokousta valittiin johtaman arkkitehti Jaakko Vainionpää, sihteeriksi lehtori Eija Piispala. Pöytäkirjantarkastajiksi kuvaamataidon lehtori Åsa Jern ja kauppaneuvos Tauno Rewell.

Tilaisuudessa keskusteltiin yhdistyksen perustamisen tarpeellisuudesta, asukkaiden vaikutusmahdollisuuksista omaan lähiympäristöönsä. Joistakin konkreettisista asioista puhuttiin myös, kuten Vaskiluodon metsäalueen tärkeydestä kantakaupunkilaisten monipuolisena virkistysalueena. Tämä kohde onkin ollut suorastaan kestoaihe yhdistyksemme asialistoilla ihan joka vuosi. Ja näyttää olevan edelleen.

Edellä mainitut henkilöt ja kuusi muuta perustajajäsentämme saivat syyskuun kokouksessamme kunnianosoituksena yhdistyksemme viirit (katso tämän blogin kirjoitus 7. - 8.9.2014).

Jäsenmäärämme on kahden vuosikymmenen aikana vaihdellut, ja vakiintunut viime vuosina tasolle, jota ei voi pitää kovin hyvänä. Noin sadan jäsenen joukko tulisi pystyä jopa moninkertaistamaan. Jos tässä aiotaan onnistua, niin tarvitsemme kovasti mukaan erityisesti nuoria, mutta myös mahdollisimman laaja-alaisesti erilaisissa ammateissa ja tehtävissä toimivia aktiivisia kansalaisia. Toimintaamme on monipuolistettava, ja tuotava näkyvämmäksi, ja vuorovaikutusta kaikkien mahdollisten yhteistyötahojen kanssa on aktiivisesti etsittävä.

Varsinaisia kansanjuhlia, katutapahtumia tms. happeningiä ei yhdistyksemme tänä juhlavuotena saanut järjestettyä. Voimavaroja ei meistä vanhenevista aktiiveista tällaiseen löytynyt, - ehkä ensi vuonna koitamme keksiä jotain, uusin voimin ja ideoin?

Syyskokouksemme 17.12. 2014 päätti ensi vuoden jäsenmaksun suuruudeksi 10 euroa. Se on todella vähän. Maksun on tarkoitus kattaa suurin piirtein kulut, kuten jäsenpostit, asukasiltojen kahvitukset, mahdollisesti osaksi jopa järjestettävät bussikiertoajelut / opastetut kävelyt ensi kesänä.

Jos yhdistyksemme jäsenyys Sinua kiinnostaa, tule mukaan heti alkuvuodesta. Saat jäsenkirjeen 1/2015, kun ilmoittaudut mukaan heti tammikuun alkupuolella. Voit soittaa tai laittaa yhteystietosi minulle pj. Aimo Nyberg, puh 050 3308540, tai spostilla aimonyberg(at)gmail.comHuomenna 22.12. on vuoden lyhyin päivä.

Alla olevat kuvat otin tänään auringonlaskun aikaan. Joulunaika kääntää katseemme taas kohti valoa. Pimeä väistyy, valoa tulee lisää päivä päivältä, mennään taas kohti kevättä, kesää!

Hiljentyminen joulunsanoman äärelle on myös perinteinen mahdollisuus kokea ilosanomaa, - Usko, Toivo ja Rakkaus ovat läsnä, meidän keskellämme. Niin meissä ihmisissä kuin koko luomakunnassa, - kaikkeudessa, korkeudessa, - sellaisena henkisenä todellisuutena kuin itse kukin sen kokee.


Kuvat: AN. Vaasan keskussairaala Raastuvankadulta päin nähtynä.


Aiemmin päivällä olin kuvaamassa valoisaan aikaan VKS:n alueella, mm. uudisrakennusta, jossa on mm. Akuutti päivystys. Toinen kuva on alueesta vastapäätä uimahallia, johon RKP:n ilmaisjakelumainoksen (20.12.2014) mukaan tullaan rakentamaan lähivuosien aikana uusi terveyskeskus.

Yli lensi myös joutsenia, - Sundominlahti on juuri jäätynyt, - viimeisten joutsenten on siis aika lähteä eteläänpäin!


Teksti ja kuvat: AN. 21.12.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...