keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Uusia valoja tarvitaan





Kuvat: AN. Jouluvalot Kauppapuistikolla, nähtynä moottoritieltä torille päin. 30.11.2014.


Näissä mustavalkoisiksi muokatuissa kuvissa valoja kyllä näyttää Kauppapuistikolla olevan.

Livenä eli paikanpäällä valot ovat kuitenkin harmittavan heikot. Ledvalojen sinisävyiset kylmät tuikut, ja muun valaistuksen keltainen yleistunnelma eivät oikein tunnu toimivan yhdessä. Silmiä hivelevää elämystä ei näistä valoista synny. Ei ainakaan enää, kun osa valoista on rikki, ja luntakaan ei vielä ole satanut jouluista tunnelmaa tuomaan.

Jo viime talvelta muistan käymäni keskustelut M ja K Rintasen kanssa, - valojen mitättömyys nousi jo silloin puheenaiheeksi Kauppapuistikolla tavatessamme.

Vaasan kaupungin katuvalaistuksesta vastaava Harri Heino kertoi viime viikolla Pohjalaisessa, että elinkaarensa päässä olevia valoja kyllä kunnostettiin ennen jouluvalojen sytyttämistä, mutta ensi vuodeksi täytyisi keksiä ihan uusi valaistus. Se on rahasta kiinni.

Toivotaan, että hanke etenee! Eli ensi vuodeksi jo jotain, ja viimeistään joulunavajaisiin 2017, kun Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlitaan, tarvitaan Kauppapuistikolle näyttävät valot antamaan arvoa tälle Vaasan sisääntuloväylälle, kunniakujalle kohti Kauppatoria ja Suomen Vapaudenpatsasta. 

Haluan uskoa, että Vaasan kaupunki, yksin tai yhdessä Kauppapuistikon liikkeiden kanssa, löytävät yhteisen sävelen parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Osaamista ja ideoita varmasti löytyy, on vaan ryhdyttävä toimiin.


Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...