maanantai 12. toukokuuta 2014

Luonnokset kannanotoiksi

Yhdistyksemme kevätkokoukselle 15.5.2014 esitettävät

KANNANOTOT (luonnoksia, joita voidaan parannella vielä kokouksessa)

1. Vaasan satamatie

Vaasan satamatien suunnittelua on kiirehdittävä, ja hanke on saatava mukaan rahoitettavien hankkeiden listalle. Uusi tieyhteys Vaskiluodon satamasta Sundomin kautta kaupungin ulkopuolisille valtaväylille on välttämätön, jotta Vaasan kantakaupungissa raskaan liikenteen läpiajo tulevaisuudessa saadaan vähenemään.

Jo nyt on raskaan liikenteen järkeville järjestelyille tehtävä parannussuunnitelmia, sekä Vaasan ydinkeskustassa, että Sundomin puolella. Jo ennen Vaasan satamatien toteutusta on huomioitava myös liittymien liikenneturvallisuus Vaasan Sundomin puolella, jonne kaupunki suunnittelee lisää asutusta.

Vaasanpuistikon ja Koulukadun asukkaiden huoli liikenteen aiheuttamista haitoista on otettava vakavasti kaupunkisuunnittelussa ja kaikilla päätöstentekotasoilla.

2. Vaskiluodon rautatie

Vaskiluodon sataman ja Vaasan päärautatieaseman välinen rautatie on säilytettävä, sen kunnossapito nyt, ja kehittäminen tulevaisuudessa on ehdottomasti turvattava.

3. Pysäköinti

Asukaspysäköintiin, ja Vaasan kantakaupungin alueella asioivien pysäköintimahdollisuuksiin tarvitaan uusia, sekä maksullisia, että myös ilmaisia pysäköintilaitoksia ja -alueita.

Keskustaan ollaan rakentamassa lisää asuntoja. Tiivistettäessä kaupunkia pysäköinti on otettava riittävästi jo ennakkoon huomioon kaavoituksessa.

Alueiden asukkaiden asiantuntemus on otettava huomioon.

4. Vaasa – Uumaja kontaktit

VKA ry haluaa kannustaa Vaasaa ja kaupungin virkamiehiä, sekä yhdistyksiä, että meitä kaikkia vaasalaisia etsimään ja löytämään, ja edelleen kehittämään jo olemassa olevia kontakteja Uumajaan kaupunkiin ja sen asukkaiden kanssa, Uumaja 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunki vuoden innostavassa hengessä.

5. Julkisten veistosten ja muistomerkkien puolesta

VKA ry haluaa käynnistää varainkeräyshankkeen Vaasan julkisten veistosten ja muistomerkkien kunnossapitämisen puolesta. Yhdessä muiden mukaan tulevien tahojen kanssa aloitetaan vuoteen 2018 asti kestävä haastekampanja, jonka tavoitteena on saada yhdistyksiä ym. tahoja tekemään lahjoituksia ko. tarkoitukseen.

Vaasalla tulee olla merkittävä asema ja myös vastuu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin liittyvissä toimissa.

HUOM!

Lopulliset kannanotot tehdään kevätkokouksessa!

Tule mukaan keskustelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...