lauantai 24. toukokuuta 2014

Kyllä, käyn äänestämässäKuva: AN. Vaasan torilla 23.5.2014 oli markkinat, ja myös EU-vaaliehdokkaita tavattavissa.  

Äänestää vai ei?

Jos Suomessa vain neljä kymmenestä äänioikeutetusta käyttää oikeuttaan ja äänestää huomisissa EU-vaaleissa, niin kansalliset edustajamme EU-parlamentissa ovat vähemmistön valitsemia!

Näin näyttää ennusteiden mukaan valitettavasti käyvän. Vaikkei kyse olekaan vähemmistön diktatuurista, tilanne on kuitenkin enemmän kuin harmillinen. Demokratiaan kuuluu oleellisesti laaja kansalaisten osallistuminen ja mahdollisuus vaikuttaa omalla yhdellä äänellään lopputulokseen, eli kansan tahtotilaan.

Eri asia on sitten se, että onko tällainen kerran viidessä vuodessa annettu vaikutusmahdollisuus riittävää demokratiaa? Nyt on tilanne kuitenkin tämä. Tulevaisuudessa demokratian toimintamallit ovat kenties jotain muutakin?

Muut edustukselliseen demokratian kuuluvat vaalimme kunnissa ja mm. eduskuntavaalit ovat onneksi ainakin toistaiseksi saaneet kansaa paremmin liikkeelle ja äänestyspaikoille asti.

Huomenna sunnuntaina on syytä etsiä äänestyskortti ja suunnata siihen äänestyspaikkaan, joka on korttiin kirjoitettu.

Toivotan myös menestystä erityisesti kaikille vaasalaisille ehdokkaille! Heitäkin riittää ainakin suurimpien puolueiden listoilla.

Oikein hyvää äänestyspäivää kaikille, ja jännittävää sunnuntain myöhäisiltaa!

t. Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...