torstai 29. toukokuuta 2014

Storskarven eller inte?

YLE TV 2, perjantaina 30.5. klo 19.00, YLE Uutiset alueeltasi.

Aiheena mm. juttu merimetsoista. Asiantuntijana lintumies Ari Lähteenpää.


Kuva: AN, Juckasgrunnan 11.5. 2014. Merimetsoja pesimässä.

Skarv? Storskarv? Mellanskarv?

Merimetsoista käytetään eri nimiä Suomen ja Ruotsin puolella. Tieteelliset nimet lintulajille, ja sen ilmeisesti kahdelle hieman toisistaan eroavalle alalajille toki ovat olemassa.

Myös lintujen elintavoista ja mm. mitä kalaa ne pääasiassa syövät, on erilasia käsityksiä. Lintu on rauhoitettu, ja sen suojelusta on jo annettu päätöksiä oikeudessakin. Keskustelu on käynyt kovin kuumana niin kalastajien kuin muidenkin saaristossa liikkuvien keskuudessa.

Vasabladet on viime viikkoina julkaissut juttuja merimetsojen pesinnän laajentumisesta mm. Vaasassa ihan kaupungin rannoille asti eli Sundominlahdelle. Eteläisellä kaupunginselällä oleva Juckasgrunnan niminen luoto on näiden suomenkieliseltä nimeltään merimetsojen valtaama. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun näin on käynyt.

Merimetso oli ja on ainakin yhden valituksi tulleen mepin eli Nils Torvaldsin agendalla.

Tässä vielä hieman myöhässä tulevat onnittelut niin omasta kuin asukasyhdistyksemmekin puolesta myös Pohjanmaanrannikon ja Vaasan toiselle omalle europarlamentaarikolle!

Nikke ja Mippe, monenmoista haastetta, kovaa työtä teillä kyllä tulee riittämään. Onnea ja menestystä vielä molemmille!

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...