sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kaupungin valitus saa muita mukaan

Huomenna 15.4. päättyy mahdollisuus tehdä valitus Vaasan hallinto-oikeuden 14.3. antamasta päätöksestä.

Vaasan kaupunki on kaupunginhallituksen päätöksellä 8.4. päättänyt jatkaa valitustietä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Pääsyy kaupungin valitukseen on ilmeisesti se, että kaupunki, ts. päättäjät, virkamiehet ja kaupungin juristit katsovat annettujen selvitysten olleen riittäviä. Vaasan hallinto-oikeuden kanta on siis toinen.

Kaupunki haluaisi säilyttää erityisesti Vaskiluodon metsään Niemeläntien varteen ja nykyiselle leirintäalueelle Vaasan yleiskaavaan 2030 piirretyt kerrostalorakentamisen mahdollistavat merkinnät. Näin on siis käynnistymässä uusi valitusten vaihe. Valitettavasti.

Ovatko kaupungin omasta mielestään tarvittavat selvitykset olleet oikein tehtyjä ja riittäviä, ratkaistaan siis korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Käsittely vienee aikaa, oletettavasti samaan tapaan kuin tapahtui hallinto-oikeus vaiheessakin, joka kesti 14 kuukautta.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry on tunnetusti ollut Vaskiluodon metsän puolesta koko 20-vuotisen toimintansa ajan. Aiomme olla tätä edelleen. Hallituksemme kokous on päätynyt uudistamaan Vaasan hallinto-oikeuden 14.3. hylkäämät valituksemme, eli myös yhdistyksemme on jättänyt vaatimukset korkeimman hallinto-oikeuden tutkittavaksi.

Aimo Nyberg, VKA ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...