sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viisi valitusta tehty

Vaasan yleiskaava 2030

Jo julkisuudessa olleiden, tiedossa olevien valitusten, eli Vaasan kaupungin ja asukasyhdistyksemme valitusten lisäksi, on kolme yksityistä tahoa jättänyt valitukset korkeimpaan hallinto-oikeuteen, koskien Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä (14.3.2013) Vaasan yleiskaava 2030 asiassa.

Vaasan yleiskaava oli Vaasan edellisen valtuuston lopullisessa käsittelyssä 13.12.2011. Silloin hyväksytystä yleiskaavasta jätettiin 16 valitusta Vaasan hallinto-oikeuteen. Vaasan hallinto-oikeus antoi päätöksen tehdyistä valituksista 14.3.2013. Osa valituksista meni läpi, joskin valtaosa tehdyistä valituksista hylättiin, tai niitä ei otettu edes käsittelyyn.

Kuukauden ajan on ollut mahdollisuus tehdä jatkovalituksia korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Näitä on siis tehty 5 kpl. On hyvin vaikeaa arvioida, miten jatkovalitusten määrään vaikutti se, että myös kaupunki päätyi valittamaan. Tosiasia lienee kuitenkin sellainen, että kun juristit ovat vahvasti mukana kuvioissa, niin harvoin jätetään prosesseja kesken, ts. katsomatta loppuun asti, eli miten omille näkökannoille käy.

Nämä korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehdyt viisi valitusta merkitsevät sitä, että nyt jatkuvan valitusprosessin ajan, arviolta ainakin vuoden ajan, kaavoitustyötä jatketaan nykytilanteen pohjalta, eikä uusi Vaasan yleiskaava 2030 ole vielä lainvoimainen valitusten kohteina olevien alueiden osalta.

Tämä ei suinkaan tarkoita, että tilanne olisi ongelmallinen, tai vaatisi suunnitelmien eteenpäin viemisen lopettamista. Kaavoitus on jatkuva prosessi, nykyisten osayleiskaavojen pohjalta tehtävät asemakaavat ja asemakaavan muutokset ovat arkea koko ajan. Tästä erinomaisena esimerkkinä ovat mm. Vaasan keskustan alueella viimeisen vuoden aikana ja tänä keväänä vauhdilla eteenpäin menneet hankkeet, kuten Klemettilä Pohjoinen, Mäkikaivontien alue, Linja-autoaseman aukio jne. Hyvällä alulla oleva raviradan aluekin saadaan toivottavasti pian vauhtiin.

Valitukset korkeimpaan hallinto-oikeuteen ovat julkisia, ja siis myös tilattavissa korkeimman hallinto-oikeuden kirjaamosta. VKA ry:n tekemä valituskirjelmä on nähtävillä tästä päivästä alkaen yhdistyksemme virallisilla nettisivuilla.http://vkaicv.nettisivu.org/ 

Kuvat: AN. Asukasyhdistyksemme yleiskaavavalituksissa korkeimpaan hallinto-oikeuteen on kyse: 1.) Vaskiluodon metsän säilymisestä nykyisellään, 2.) keskustan osa-yleiskaavan lainvoimaisena pitämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...