lauantai 20. huhtikuuta 2013

Entiselle linja-autoasemalle
Kuva: 8M TEAM, 19.4.2013 klo 8.45

Alueelle suunnitellaan uutta kauppa- / elämyskeskusta, joka pitää sisällään mahdollisesti musiikki- ja kongressitilan. Asemakaavan muutos on alkanut tänä keväänä.Vaasan kaupunki
Kaavoitus PL 3
65101 Vaasa

Vs. kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso
Kaavoitusarkkitehti Juha-Matti Linna

Mielipide

Kaava nro 962
LINJA-AUTOASEMAN AUKION ALUE ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry.

Asukasyhdistyksemme hallitus on kokouksessaan 8.4.2013 valtuuttanut allekirjoittaneen laatimaan aikaisempiin kannanottoihimme perustuvan mielipiteen entisen linja-autoaseman aukion alueen tulevista suunnitelmista, ja toimittamaan sen kaavan valmistelijoille.

1. Nyt käynnistynyt ”toinen kierros” on hyvä asia. 90-luvun puolivälissä käynnistynyt ja Spondan kanssa aloitettu ja lopulta lopetettu hanke ei ollut samoihin aikoihin voimaan tulleen uuden kuntalain edellyttämän vuorovaikutus- ja asukkaiden kuulemismenettelyjen mukaisesti hoidettu (tai ainakin siinä oli selviä puutteita).

2. Nyt ote on selkeästi toinen, oikeanlainen. Asiaan tartutaan ripeästi ja määrätietoisesti.
- Projekti on tuotu kaikkien tietoon ja julkisuuteen mm. keskustelutilaisuudessa kirjastossa.
- Ota kantaa.fi ja keskustelumahdollisuudet netissä ovat erinomainen lisä, ja osoitus aidosta halusta kuulla ja ottaa huomioon erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä
- Aikataulutus, prosessin kulku on selkeä, ja eteneminen tapahtuu arkkitehtikilpailun kautta
- Hankkeessa on luovuttu tavoittelemasta vain pelkkää kauppakeskusta, eli yksipuolinen maksimaalinen taloudellinen hyöty kaupungille ei ole ainoa syy ko. kohteen uudelle kaavoitukselle.
- Oletettavaa on myös, ettei poliittinen päätösprosessi jää menneiden aikojen tyyliin salaisiksi kabinettipäätöksiksi, vaan avoimempi, läpinäkyvä demokraattinen päätöksenteko voimistuu.

VKA ry puoltaa käynnistynyttä prosessia, ja ko. alueen asemakaavan ja tonttijaon muutosta.
Hanke on käynnistetty keskustan osa-yleiskaavan ollessa voimassa, ja etenee toivottavasti esitetyllä tavalla.

Edessä olevasta arkkitehtikilpailun toivomme johtavan laadukkaaseen lopputulokseen. Mitä kaikkea alueelle sitten lopulta tuleekin, jää nähtäväksi. Kauppakeskus + jotain on parempi lähtökohta kuin pelkkä kauppakeskus. Musiikki- ja kongressitiloja kohteeseen monet kannattavat, ja mikä etteivät ne sinne sopisi. Viihtyisiä katettuja aukioita ym. vapaata tilaa on myös moni ehdottanut. Liikennejärjestelyissä ja maanalaisissa parkkihalleissa on huomioitava myös mahdollisesti tulevat tunneliratkaisut ja esim. paikallisbussiliikenteen tarpeet. Riittääkö nykyisen matkakeskuksen kapasiteetti jatkossa on sekin kysymysmerkki. Asukasyhdistyksemme aikaisemmat kannanotot ovat korostaneet mahdollisuutta saada alueelle myös asuntoja ja palveluja, tämäkin on edelleen puolustettavissa oleva näkökohta, vaikka totta on myös se, että Klemettilään aivan lähialueille tulee suuret määrät asuntotuotantoa.

VKA ry:n puolesta Aimo Nyberg, puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...