TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
tiistai 26. syyskuuta 2017

Paloaseman muraali, 16. syyskuuta 2016Kuvat: AN 23.9.2017

Tähän viime vuonna 2016 tehtyyn Vaasan ensimmäiseen suureen muraaliin, seinämaalaukseen, voit tutustua taiteilijan Andrew Hemin nettisivulla

http://www.upeart.com/portfolio_page/upea16andrewhem/

Lainaus sivulta: UPEA16 

Andrew Hem 

http://andrewhem.com/ 

SIJAINTI

Vaasan Paloasema, Sepänkyläntie  14 - 16VALMISTUMISPÄIVÄ

16.9.2016 


YHTEISTYÖKUMPPANIT 

Visit Vaasa, Vaasan Kaupunki, Jalo & Jalo, Tikkurila, Dripit.fi 

INFO 

Yhdysvaltalainen Andrew Hem toteutti muraalin 30 metrin korkeuteen kohoavaan Vaasan paloaseman palotorniin. 

Andrew Hem on maailmankuulu kuvataiteilija, jonka tarina on kuin elokuvasta. Hem syntyi lentokoneessa, kun hänen vanhempansa pakenivat kotimaansa, Kambodžan, khmer-hallinnon kansanmurhaa. Perhe asettui hektiseen Los Angelesiin, jonka kaduilla 13-vuotias Andrew tutustui spraykannuihin ja graffitimaalaamiseen. Siitä asti eri taidemuodot ovat olleet merkittävä osa kuvittajaksi valmistuneen miehen elämää 

Nykyään Hem toteuttaa taidetta niin öljy- ja akryylimaalausten, graffitin, kollaasien, veistosten kuin jättimäisten muraalienkin muodossa. Hemin tyyli sekoittelee graffitin inspiroimaa urbaania kuvamaailmaa unenomaiseen, poeettiseen fantasiaan. Hemin teoksissa todellisuus on astunut askeleen verran animismin ja henkimaailman puolelle. Töissä tyypillisiä ovat yksityiskohtaiset, pysäytetyt hahmot sekä taiteilijan kambodžalaisista juurista ammentavat maisemat. 

Lainaus päättyy


Kuva: AN

HUOM! OBS! 

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Paloaseman muraali netissä osoitteessa

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti