TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

tiistai 29. elokuuta 2017

Sadan päivän loppukiri

Tänään 29.8.2107 on sata päivää Suomen 100 v. juhlapäivään 6.12.2017.

www.100vuotta100kuvaa.fi eli Pohjanmaan museon verkkonäyttely on oivallinen paikka tutustua paikalliseen historiaan.

Itsenäisen Suomen vuosikymmenet näytetään monien tapahtumien kautta. Kuviin on valittu pääosaan ihmiset, vaasalaiset kuvattuina monissa eri yhteyksissä.

Osa kuvista on sellaisia, jotka on saatu museon arkistoon ilman kuvatietoja. Näihin toivotaan edelleen lisätietoja, palautetta! Eli nyt vaan rohkeasti kuvia tutkailemaan ja kommentoimaan!

Näitä kuvia kannattaa ”lukea” ihan rauhassa. Ja nauttia menneiden vuosikymmenten tunnelmista. Vaikkapa vaan kuva päivässä, sadan päivän ajan. Myös vuosikymmeniä esittelevät tekstit ovat mielestäni hienot. Ne palauttavat mieleen myös omaa elettyä historiaa.

Itselläni elettyä, koettua elämää Vaasassa on 35 vuotta. Itse ottamiani diakuvia minulla on isot pinot. Alan järjestellä niitä tässä vähän kerrallaan. Ja siirtää digimuotoon. Katsotaan, jos vaikka niistäkin joitain mielenkiintoisimpia saisin julkaistua tässä vaasaennenjanyt blogissa lähiaikoina.

Olen skannaillut vuosien varrella myös muutamien muiden kuvia. Tämä on edelleen mahdollista, toki vain pienessä määrin, eikä kiireellisellä aikataululla.Kuvat: Vappukuvat Vaasan torilta, Kari Hallantien kokoelmista. Skannaus ja kuvankäsittely AN.

Aimo Nyberg, eläkkeellä oleva kuvisope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti