torstai 1. kesäkuuta 2023

Kiinnostava tulevaisuuden kohde Vaasassa: Konepajanranta

 

Wärtsilä markkinoi aluetta brändinimellä Verkstadi. Kaavaluonnoksessa alueen maantieteelliseksi paikannimeksi ehdotetaan nimeä Konepajanranta.

 


Kuva: VK 16.5.2023

Asukasyhdistys (VKA ry – ICV rf) järjesti kaikille avoimen vierailun Wärtsilään Vöyrinkaupungin käytöstä poistuvalle vanhalle teollisuusalueelle. Saimme katsella kuvia, karttoja ja suunnitelmia tulevasta uudesta kaupunginosasta. Informaatiota saatiin suomeksi ja ruotsiksi tasapuolisesti tutustumiskierroksella parisen viikkoa sitten.

 

Seuraavaksi kannattaa osallistua tähän Vaasan kaupungin kaavoituksen järjestämään infotilaisuuteen!

 

Vöyrinkaupungin konepaja-alueen yleisötilaisuus / Informationsmöte om Vöråstans verkstadsområde

TIISTAINA 6. KESÄKUUTA 2023 KLO 17.30

DRAAMA-SALI Vaasan kaupunginkirjasto

Lainaus Vaasan kaupungin fb-sivulta

”Yleisötilaisuus järjestetään Vaasan pääkirjaston Draama-salissa tiistaina 6.6.2023 klo 17.30. Paikalla on Vaasan kaupungin kaavoituksen lisäksi myös Wärtsilän edustajia kertomassa alueen tulevaisuudesta.

Kaavamuutoksen kohteena on vanha tehdasalue, jolta Wärtsilän toiminta on poistumassa. Tavoitteena on, että tehdasalue muuttuu tulevaisuudessa monipuoliseksi kaupunkimaiseksi alueeksi, johon voi sijoittua asumista, työpaikkoja, kauppaa, palveluita sekä liikunta- ja kulttuuritiloja.

Luonnosvaiheessa esitetään kolme vaihtoehtoa, joiden suurimmat erot ovat Onkilahden ranta-alueen rakentamisessa ja pysäköinnin järjestämisessä.”

 

Lue lisää Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/voyrinkaupungin-konepaja-alueen-kaavoitus-etenee-luonnokset-nahtaville-kesakuun-aikana/
 

Luonnokseen voi ottaa kantaa ottamalla yhteyttä kaavoitukseen tai vastaamalla kaavasivulta löytyvään karttakyselyyn. Lisäksi järjestetään yleisötilaisuus Vaasan pääkirjaston Draama-salissa 6.6.2023.

Tavoitteena on lainvoimainen asemakaava vuoden 2024 aikana.

... 

 



Kuva: AN 28.5.2017

VR:n konepajan alkuajan historia liittyy Tampereen – Nikolainkaupungin välisen radan rakennustöihin. 10.11. 1882 annettiin rataosuus Nikolainkaupungin ja Alavuden välillä väliaikaiseen liikenteeseen. 29.9. 1883 vihki kenraalikuvernööri kreivi Feodor Heyden radan käyttöön Nikolainkaupungissa (=Vaasassa). Nikolainkaupungin korjausverstaan esimieheksi nimitettiin 1.3.1882 ins. Carl Verner Winsten. Tätä päivämäärää pidetään konepajan virallisena ”syntymäpäivänä”. 

 

Blogikirjoituksen kuvat: Vesa Katajisto, Aimo Nyberg

Blogijutun koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...