torstai 8. kesäkuuta 2023

Alueen nimi, liikenne, rakennusten korkeus…

 

Asemakaavaluonnos nähtävillä / kysely käynnissä: Vöyrinkaupungin konepaja-alue

On hyvä, että alueen asemakaava tehdään kerralla koko alueesta ja kohtuullisen nopeasti.

Ja että käytöstä poistuva teollisuusalue voidaan ottaa uudenlaiseen käyttöön ja tiivistää kaupunkia ilman että tarvitsee ottaa luontoalueita rakentamiseen.

Wärtsilän intressit yhdistyvät luontevasti kaupungin ja asukkaiden toiveisiin laadukkaasta uutta ja vanhaa yhdistävästä kaupunginosasta. Myös Wärtsilä-nimen käyttö alueen nimessä voisi olla erinomainen idea.

Toteutus vie vuosia, ehkä pitkäänkin, mutta oleellista on päästä alkuun, jottei alue jää ”kuolleeksi slummiksi”. Alueen avautuminen eri suuntiin, Vöyrinkaupungille ja ydinkeskustaan päin on onnistuttu suunnitelmissa tekemään hienosti keskikaupungin ruutukaavaan sopeutuen. Myös prosessin etenemisen avoimuus ja vuorovaikutus on ollut kiitettävää.

Esitetyt 3 vaihtoehtoa ovat kovin samanlaisia. Toki erojakin on. Niihin kaavoitus pyytää mielipiteitä, jotka tulee toimittaa kaavoitukseen 8.–30.6.2023.

 

Katso lisää Vaasan kaupungin sivuilta

https://tweb.vaasa.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=3&docid=1515932 


Asemakaavaluonnos liitteineen sekä päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävänä Teknisessä virastossa ja kaavoituksen verkkosivulla 

vaasa.fi/ak1125 

Asemakaavan kotisivuilta löytyy myös linkki internet-kyselyyn.

 

Päivän VASABLADETISTA teksti- ja kuvalainaus

 

Wärtsiläområdet vid Metviken

VASABLADET / LOKALT 8.6.2023

Namnet, trafiken och höjden på husen. Det här engagerar Vasaborna när Wärtsiläs verkstadsområde ska fyllas av bostäder och service i framtiden.”

Vasabor diskuterade Wärtsiläområdet, kastade fram nytt namn – "Verkstadsstranden är osmidigt på svenska"

 

Janne Perttu, Sami Pöntinen och Aimo Nyberg diskuterar hur Wärtsiläs verkstadsområde kan se ut i framtiden tillsammans med stadens planläggningsarkitekt Kati Vuohijoki. Bild: Josefin Torrkulla


 

Blogikirjoituksen koonti:

Aimo Nyberg

VKA ry – ICV rf, varapj.
aimonyberg(at)gmail.com

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...