lauantai 6. toukokuuta 2023

Merihanhi taas kotiseudullaan

 
 

Kuvat: Aimo Nyberg 29.4.2023 Söderfjärden Vaasa

 

Kyselin Merenkurkun lintutieteellisen yhdistyksen Jouni Kannonlahdelta mitä nämä rengastusmerkinnät (kaulassa ja oikeassa jalassa) meille kertovat?

 


 

Vastaus

”Muistaakseni Juha Pikkaraisen rengastama 25.6.2021, mutta siis mun veneessä tuossa laivaväylällä Raippiksen eteläpuolella. Liitteenä kartta tuota yksilöä koskevista havainnoista.”

 

Kiitos Jouni! Oli kiva nähdä kuinka nuo lintuja tarkkailevien havainnot ovat tallentuneet tällaiseen digitaaliseen havaintojärjestelmään. Tämä merihanhi on palannut kotiseuduilleen, ja mikä parasta parinsa kanssa.

Kiitos Jouni myös siitä, että tallensit myös tämän minun kameraani muistikortille tallentuneen havainnon geese.org sivustolle, josta se synkronoituu aikanaan myös luomus.fi tietokantaan.

https://luomus.fi/fi 


Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa.

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Luonto -ja kaupunkikuvaaja

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...