perjantai 19. toukokuuta 2023

Kuva kuvassa

 

 

Kuva: AN 19.5.2023

Toivoin, että kamerani eteen tuoreelle ruohikolle olisi jostain tullut minulle poseeraamaan - KISSA - mutta ei tullut. Tänä päivänä ei kaupunkien kaduilla taida kissat enää kulkea vapaina. Tai edes citykani olisi loikkinut tämän sähkökaapin ohi. Kuvastani olisi tällä tavalla tullut erityisen kiinnostava.

 

Sähkökaappien NÄILLÄ KULMILLA ENNEN -valokuvia olemme saaneet ihailla jo kolmisen vuotta, kesästä 2020 alkaen!

G. Bäckmanin ja J. Kankaanpään valokuvia katukuvassa kannattaa pysähtyä katsomaan, ihmettelemään yhä uudestaan ja uudestaan. Ensinnäkin valokuvat ovat todella huippuluokkaa. Ja toiseksi, todellisuus näiden valokuvien taustalla elää, muuttuu joka ikinen päivä.

Lue lisää Vaasan kaupungin sivuilta (1.7.2020)

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/valokuvat-entisilta-kadunkulmilta-koristavat-sahkokaappeja/ 

”Valokuvista muodostuvan näyttelyn nimi on Näillä kulmilla ennen – kuvia Vaasasta ja siihen on koottu 40 valokuvaa Gunnar Bäckmanilta ja Jukka Kankaanpäältä. Molemmat ovat pitkän linjan valokuvaajia ja vaasalaismaisemien ikuistajia.”

Sen lisäksi, että näitä valokuvataideteoksia voi käydä katsomassa LIVENÄ kantakaupungin kaduilla, niin kuvat on koottu myös nettiin karttasovellukseen! Todella hienoa, ja kiitoksen paikka kaupungin kulttuuripalvelun ja karttapalvelun ahkerille ja osaaville tekijöille.

Reitti valokuvineen löytyy karttasovelluksesta osoitteessa:

https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/naillakulmilla/ 


Aimo Nyberg
kuvisope, eläkkeellä
kaupunki- ja luontokuvaaja

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...