torstai 4. toukokuuta 2023

Kesä on pyöräilyn aikaa

 

Pyöräilyä kaupunkien keskustoissa kannatetaan ja myös vastustetaan.

Kaikkien meidän on kuitenkin mukaan sovittava. Jalankulkijoiden, pyöräilijöiden, autoilijoiden. Mielellään suunnitellusti ja turvallisesti kukin omilla kaistoillaan, reiteillään.

 

Pyöräilyviikko alkaa taas - myös meillä täällä Vaasassa.

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta/uutiset

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/pyorailyviikko-polkaistaan-kayntiin-5-5-vaasassa-koko-viikko-taynna-pyorailyaiheista-ohjelmaa/ 

 

Pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin 5.5. – Vaasassa koko viikko täynnä pyöräilyaiheista ohjelmaa

”Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään jälleen 5.–14.5. Vaasassa viikko on täynnä pyöräilyaiheista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa matkakeskuksen pyörätallin viralliset avajaiset, koko perheen pyöräilypäivä kauppatorilla sekä Strömsön avoimet ovet pyörällä saapuville.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa poljetaan tänä vuonna teemalla ’’Pyöräpysäköinti – oikea ratkaisu oikeaan paikkaan’’. Tavoitteena on kiinnittää huomio pyöräpysäköintiin, sen laatuun, määrään, sijoitteluun ja käytettävyyteen. Vaasassa viikko käynnistyykin matkakeskuksen pyörätallin virallisilla avajaisilla perjantaina 5.5.”

 

Jutun kuvituskuvaksi otan tämän lainauksen fb -ryhmästä Vaasan kuvia 1900-luvulta.

Kuvan on jakanut Harry Huhta 17. tammikuuta 2019.

 

”Liikenneympyrästä Tampereelle, till Tammerfors 260 km. Jos Poriin niin 204 km. Popedalla alatorille. Virkamies pyörällä kotiin? 1950-lukua. Kuvaaja?

Kommentteja postauksella on useita, mutta minusta osuvin on tämä:

Peter Remahl:

Aivan huippu kuva. Sopii hyvin Kirkkopuistikon pyöräkaista keskusteluun "kun aina pitää katuja muuttaa". Voisihan kadut antaa ollakin mutta siitä vasta poru taitaisi tulla. 

Kaupunkipyöräilystä, pyöräteistä, näiden suunnittelusta ja kunnossapidosta riittää mielipiteitä. Hyvä niin, kaikesta on hyvä keskustella, vaihtaa ajatuksia, kuulla myös toisenlaisia näkökulmia – ja asioihin saa ja voi myös vaikuttaa!

 

Ainakin muutamia tapoja löytyy kaupungin sivulta

https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/osallistu-ja-vaikuta/ 

Osallistu ja vaikuta!

Vaasa on ihmisten kaupunki. Haluamme, että jokaiselle löytyy omannäköinen tapa osallistua ja tehdä kaupungista yhteinen. Tervetuloa tutustumaan vaikuttamiskanaviin ja demokraattiseen päätöksentekoon

 

Blogikirjoituksen koonti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...