maanantai 15. toukokuuta 2023

Kierrokselle vanhalle Wärtsilän alueelle

 

 

Kuva: AN 17.9.2018. Wärtsilän teollisuusaluetta Vaasan keskustassa. Kuva on jo lähes viiden vuoden takaa. Tänä päivänä Wärtsilän toiminnot ovat uusissa tiloissa Vaskiluodossa. 

 

Miltä alueella näyttää nyt keväällä 2023?

Uutta asemakaavaa valmistellaan kaupungin kaavoituksessa. Mitä kaikkea alueelle on mahdollisesti tulossa, siitä ei taida vielä tietää kukaan ainakaan varmasti. Oleellista on luonnollisesti Wärtsilän omat intressit. Kaupungilla ja vaasalaisilla on varmasti monenlaisia toiveita, mielipiteitä tulevaisuuden suhteen.

Lainaus Vaasan kaupungin kaavoituksen sivuilta

https://www.vaasa.fi/uploads/2022/10/7c854fef-ak1125-voyrinkaupungin-konepaja-alue-oas.pdf 


”Suunnittelun kohde: Kaavoitettava alue sijaitsee Vaasan keskusta-alueella Onkilahden rannassa. Alueen sijainti on keskeinen; etäisyys rautatieasemalta on alle 500 metriä ja Vaasan kauppatorilta alle kilometri. Kaavamuutoksen kohteena on tehdasalue, jolta Wärtsilän toiminta on poistumassa. Tehdasalueen lisäksi asemakaavassa on mukana Onkilahden rannan viher- ja vesialueita sekä katu-, rautatie- ja pysäköintialueita. Kaava-alueen pinta-ala on noin 25 hehtaaria.

Alue on ollut teollisuuskäytössä vuosikymmeniä. Se vapautuu kehitettäväksi muuhun käyttötarkoitukseen, kun Wärtsilä siirtää Järvikadulla olleet toiminnot Vaskiluodon uuteen tutkimus- tuotekehitys- ja tuotantokeskukseen Sustainable Technology Hubiin. Viimeiset Wärtsilän toiminnot poistuvat alueelta arviolta vuonna 2025.”

 

Lähde katsomaan miltä vanhalla Wärtsilän alueella nyt näyttää

Tutustumiskäynti Wärtsilän vanhalla alueella tiistaina 16.5.2023. Tapaaminen Järvikatu 2–4 klo 16. Wärtsilän toivomuksesta henkilötodistus mukaan.

Kierroksen järjestää Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry. Mukaan ovat tervetulleita muutkin kuin yhdistyksen jäsenet.

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

VKA ry – ICV rf varapj.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...