perjantai 25. maaliskuuta 2022

Valoa, auringon voimaa maailmaan!

 

 

Kun tämän vuoden kevät koittaa ja puutarhoissa, parvekkeilla istutuskausi alkaa, niin suosikki kukka saattaa meillä Suomessakin olla auringonkukka!

 

Sota Ukrainassa on kestänyt jo kuukauden – Venäjän tuomittava hyökkäyssota jatkuu ja jatkuu – täysin järjetöntä tuhoamista, viattomien, syyttömien epäinhimillistä kärsimystä. Seurauksena on aivan varmasti myös uusia valtavia ongelmia koko planeetallemme. Miten selviämme jo muutenkin globaaleiksi muuttuneista ongelmista, jos emme kykene sopimaan ja ratkomaan asioitamme yhdessä?

Taas tänäänkin, niin kuin jo kuukauden ajan aamusta toiseen olemme joutuneet heräämään samoihin järkyttäviin sotauutisiin. Mutta vaikka mielettömyys edelleen jatkuu toivoa rauhasta emme saa menettää.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky on vedonnut koko maailmaan ilmaisemaan henkilökohtaisesti ja näkyvästi tukeaan Ukrainalle ja niille ihmisille, jotka ilman mitään syytä ovat nyt joutuneet lähtemään muihin maihin sotaa pakoon. Presidentti Zelensky pyytää tukea ja apua myös taisteluun joutuneille maansa puolustajille, tähänkin toiveeseen on vastauksia kuultu myös Suomen päättäjiltä.

Tukeaan jokainen meistä voi antaa omilla tavoillaan, ajatuksissaan, rukouksissaan, isommilla ja pienemmillä teollaan. Vapaaehtoisten toimintaryhmät tekevät nyt suurella sydämellä avustustoimia ennennäkemättömässä määrin.

Kulunut kuukausi on muuttanut paljon ainakin ajatuksiamme. Arkeemme on ilmaantunut sana, jostain kaukaa, jota emme oikeasti odottaneet enää kohtaavamme – sota-ajan hinnat. Ruuanhinnoissakin tämä jo alkaa näkyä, mutta etenkin energian osalta on koettu ennennäkemätöntä nousua.

Suomessa ei viranomaisten mukaan ole syytä hamstraamiseen. Ruokaa ym. riittää kyllä hyvin jatkossakin. Varautuminen mahdollisiin ongelmiin on sen sijaan ihan suotavaa. 72 tunnin hätävaran, eli veden ja ruuan ym. tarpeellisen varaaminen itselleen ja perheelleen on ihan viisasta.

Oppaita on paperisenakin ollut jaossa kotitalouksille, mutta jos ei sellaista kotoa löydy, katso tämä

https://72tuntia.fi/ 

 

Kuvituskuvaksi laitan tähän blogikirjoitukseen leipälautasen, ja toiveen rauhan, elämän perusolosuhteiden ja turvallisuuden säilymisestä/palautumisesta meillä ja kaikkialla maailmassa.

 


 

 

PRO-Ukraina merkki: AN. 24.3.2022 (kuvan saa vapaasti tallentaa ja jakaa, jos haluaa)

 

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...