torstai 10. maaliskuuta 2022

Harjoittelu varmistaa osaamisen

 

 

Puolustusvoimien nettisivustolla on paljon asiaa, tärkeää luettavaa meille siviileillekin  

https://puolustusvoimat.fi/etusivu 


Vaasassakin parhaillaan meneillään olevista paikallispuolustusharjoituksista kerrotaan enemmän täällä

https://maavoimat.fi/-/paikallispuolustusharjoituksilla-valmiutta-hairiotilanteisiin 


Kuvia harjoituksista en näe tarpeelliseksi näille sivuille laittaa. Havaittu tämä kyllä on, mutta kameralleni annoin lepoviikon. Jonkun verran kuvia on someen jaettu, mm. eilisestä toritapahtumasta.

Puolustusvoimien etukäteistiedotteessa pahoiteltiin harjoituksesta vaasalaisille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja melua. – No, tähän on syytä todeta, että eipä haittaa. Täällä kyllä ymmärretään, että harjoittelu on aivan välttämätöntä, osaamista on ylläpidettävä ja kehitettävä. Maanpuolustustahdon kannalta on myös hyvinkin hyödyllistä omakohtaisesti nähdä ja kuulla kun joukkomme harjoittelevat ihan meidän keskellämme omassa kotikaupungissamme.

Kun 80-luvun alkupuolella tulin Vaasaan työn perässä, oli oma varusmiespalvelus jo suoritettu.  Vuonna 1985 asuntomme välittömässä läheisyydessä Raastuvankadulla oli vielä varuskunta täydessä toiminnassa. Ikkunastamme saattoi nähdä vahtivuorossa olevia varusmiehiä. Alue oli aidattu, eikä Tiilitehtaankatu ollut kaupunkilaisten käytössä Koulukadun ja Raastuvankadun välillä. Sotilaskotiinkin pääsimme kerran käymään, kun Vaasan Rannikkopatteristoon palvelukseen astunut vaimon serkku kutsui meidät sinne häntä tapaamaan!

Vaasan Rannikkopatteristo (lyh. VaaRPsto) oli vuoden 1998 loppuun asti Vaasassa Pohjanmaalla toiminut puolustusvoimien joukko-osasto (Wikipedia)

Myös tätä tietopakettia kannattaa lukea. tutkia kuvia, karttoja jne.

https://www.vaasa.fi/uploads/2019/10/1a6db4bc-vaasan-kasarmi-kaupunkikavelyesite.pdf

Kasarmialueen historiasta kertoo Wikipedia näin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaasan_tarkka-ampujakasarmit

 


 

Kuvituskuva: AN, 2014 Sotilaskoti, Vaasa

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...