keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Hauska, kannattaa tutustua!

 

 

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/nuoret-rakensivat-vaasan-minecraft-pelimaailmaan/

 

Mitä ihmettä tuolla oikein tapahtuu?

Mm. Vaasan kauppatorille tehdään uusia patsaita! Uutta Suomen Vapaudenpatsasta ei pelialustalle ole tehty, kaikenlaista muuta kylläkin…

Myös Kotkapatsas näyttää menneen uusiksi!

Tällaista tämä lasten ja nuorten suosima pelimaailma Minecraft on. se on todellista luovaa leikkiä, siitäkin huolimatta, että peli on jonkinsortin taistelu/sotapeli.

Ja nyt siis pelissä toiminta-alueena on myös 3 x 3 km alue Vaasan keskustasta. Ainakin jonkun verran tunnistettavaakin ”rakennettu maisemaa” voi pelissä kokea. Meikäläinen ei kyllä läheskään kaikkea tajua tällaisesta edes takaisin törmäilystä, enkä näin nopeasta menosta paikasta toiseen lainkaan välitä. Syynä varmaankin on ikä ja kokemattomuus pelimaailmoista yleensäkin (lautapelit on sitten jo eri asia). En itse pelaa tällaisia pelejä, mutta jonkun verran sain nähdä ja perehtyäkin aiheeseen opettajan työssäni. Minecraft oli jo kymmenkunta vuotta sitten kovin suosittu peli yläikäisten keskuudessa. 

 

Tekstilainaus Vaasan kaupungin sivuilta

Uutiset
Nuoret rakensivat Vaasan Minecraft-pelimaailmaan
Julkaistu: 8.3.2022

”Vaasa sai maaliskuun alussa omat kuutionsa suosittuun Minecraft-pelimaailmaan. Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden tieto- ja neuvontapalvelu Reimari järjesti talvilomalla leirin, jossa kymmenen 13–18-vuotiasta vaasalaista loi Minecraft-pelimaailmaan palan Vaasaa.”

Katso tubettaja Paqpan videoesittely nuorten rakentamasta Vaasasta Minecraftissa!

Minecraft on suosittu yhteisöpeli, jossa pelaajat voivat luoda virtuaalisia maailmoja kuutioiden ja muiden eri ominaisuuksien avulla kolmiulotteisessa maailmassa.

WasaCraftin eli Minecraft-Vaasan rakensivat talviloman leirille 28.2.–3.3. osallistuneet lapset ja nuoret. Leiri järjestettiin etäyhteyksien avulla. Osallistujat olivat omilla koneillaan kukin kotonaan ja viestivät Discord-sovelluksen kautta.

Talvilomaleirillä rakennettua maailmaa on tarkoitus hyödyntää jatkossa Mine-kerhoissa sekä leireillä. WasaCraft on rakennettu yhteiselle suljetulle serverille, joten sitä pääsevät katsomaan ja muokkaamaan vain tuleville nuorisopalveluiden leireille ja kerhoihin osallistuvat nuoret.”

Blogikirjoituksen koonnut: Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...