perjantai 4. maaliskuuta 2022

Kotiseuturakkautta koko maapallon mitassa

 

 

Laitan tiedoksi Vaasan asukasyhdistyksille ja muillekin kotiseututyöstä kiinnostuneille

Suomen Kotiseutuliiton uutiskirje 2/2022

 

Kevättalven ajankohtaista Kotiseutuliitosta

Suomen Kotiseutuliitto – rakkaudesta kotiseutuun

Kotiseutuliiton Hilja-uutiskirje kokoaa alan ajankohtaiset asiat sekä tietoa liiton tilaisuuksista, jäsentoiminnasta, palveluista ja edunvalvontatyöstä. Uutiskirje lähetetään sähköpostitse noin kerran kuussa.

Toivottavasti välität tämän kirjeen eteenpäin yhdistyksen jäsenille tai kollegoillesi.

https://mailchi.mp/a9c5d35789f6/hyvaa_alkanutta_vuotta_1_22-8857474?e=f9104853f9 


Kuvituskuvaksi lainaan tähän Liiton sivuilta tämän 

 


 

Suomen Kotiseutuliiton sivustolta löytyy mm. tämä erinomaisen mielenkiitoinen opaskirja: Kotiseutututkimuksen ABC

https://kotiseutuliitto.fi/ 


 

Tähän loppuun lyhyt tilannepäivitys tämän vaasaennenjanyt -blogin viimeaikaiseen ”hiljaiseloon”

 

Tämä minulta onnistuu: valmiiden tekstien, muiden tekemien juttujen jakaminen lyhyinä postauksina. Harvakseltaan, mutta kuitenkin.

Tässä sen sijaan on ollut ja on vaikeuksia: Omat pidemmät kirjoitukset, samoin tässä ja nyt kaupunkitapahtumien valokuvaaminen on jäänyt vähiin. Eli ajankohtaisten blogijuttujen tekeminen, sekä isompien kokonaisuuksien laatiminen tärkeiksi kokemistani teemoista ovat olleet helmikuussa ”paussilla”.

Syy ei ole sen kummallisempi kuin se, etten pahentuneiden selkäkipujen kanssa oikein viihdy tietokoneen ääressä. Katsotaan, kuinka tämä tästä etenee, ja olo pikkuhiljaa paranee. Apuja saan, eli lääkäreillä on käyty ja hoitoakin kyllä löytyy.

Myös maailmanmenon karmea tilanne voi pahentaa itse kunkin oloa entisestään, - ja voi viedä lähes tulkoon ”jalat alta”, jos näitä kokemiani tuntoja yritän jotenkin kuvailla. 

Menossa on mitä ilmeisemmin aikamoinen aikainkäänne, silmiemme edessä TV:ssä, somessa tässä ja nyt. Tiimalasi kääntyy. Ajanhiekan valumista, elämän virran vapaata virtaamista estävä/estävät tulpat poistuvat lopulta taas tälläkin kertaa. Tähän uskon, luotan.

Tätä todistavat inhimilliset toimet kaikkialla, etenkin kriisin keskellä Ukrainassa, ja ennennäkemättömässä määrin myös tavallisten rauhaarakastavien ihmisten keskuudessa ympäri maailmaa. Toivon paremmista ajoista on pysyttävä elossa maailmassamme, jokaisessa meissä, yli yön huomiseen ja tulevien sukupolvien onneen asti.

Totta tosiaan maapallollamme on muita kiireellisempiä toimia toteutettavana kuin käydä järjettömiä sotia keskenämme!  

 

Aimo Nyberg
Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä
Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n varapuheenjohtaja

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...