lauantai 26. helmikuuta 2022

Sininen ja keltainen

 

 

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

 


 

Kaupungintalo ja Onkilahden kevyen liikenteen silta valaistaan Ukrainan lipun värein

Julkaistu: 25.2.2022

Vaasan kaupunki tukee Ukrainaa ja sen kansaa valaisemalla kaupungintalon sekä Onkilahden kevyen liikenteen sillan Ukrainan lipun sinikeltaisin värein viikonlopun 26.–27.2. ajaksi.

Valaisulla Vaasan kaupunki haluaa osoittaa solidaarisuutensa ja tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille.

– Olemme yhtenä rintamana C21-kaupunkien kanssa antamassa tukemme Ukrainalle. Ukrainalaiset ovat varmasti nyt meidän kaikkien mielessä, ja tahdomme tällä pienellä eleellä osoittaa tukemme, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Suomen 21 suurinta kaupunkia muodostavat C21-verkoston, johon myös Vaasa kuuluu.

 

Tänään lauantaina 26.2. on Helsingissä solidaarisuutta Ukrainalle osoittanut 10.000 mielenosoittajaa. Myös Turussa, Jyväskylässä, Porissa, ainakin näissä kaupungeissa on Putin ja Venäjän käynnistämät sotatoimet tuomittu.

Nopeita spontaaneja ja järjestäytyneempiä kokoontumisia, kuten Helsingissä tänään (poliittisten nuorisojärjestön koolle kutsuma) tullaan näkemään lähiaikoina kaikkialla – haluan uskoa näin tapahtuvan nyt myös Venäjällä.  

 

 

 

Ylimääräinen riesa

Tekemättä asiasta suurempaa numeroa, ilmoitan tämän blogin seuraajille, että olen poistanut useita kommenttikentälle tulleita epämääräisiä vieraskielisiä ja myös suomenkielisiä postauksia parin viime kuukauden aikana. Jotkut näistä ehtivät näkyä sivustolla hetken, jotkut yön yli.
Tämän vaasaennenjanyt -blogin ylläpitäjänä esitän toiveen, ettei mahdollisiin uusiin outoihin kommentteihin kukaan reagoisi mitenkään, ei ainakaan vastaamalla niihin.

Toinen asia. Olen käyttänyt pitkään tässä blogissa julkaistujen juttujen yhteydessä linkkien osalta sellaista käytäntöä, että linkit kopioidaan tekstiin kokonaisina, eli niistä jokainen voi itse arvioida ko. linkin luotettavuuden. Digitaaliseen tekstiin netissä mielestäni linkittäminen kuuluu nyt ja jatkossakin.

Yllä oleva on tuttua asiaa sivustojen ylläpitäjille, moderaattoreille. Aika näyttää, mihin tämä kaikki tästä menee. Huolissan ja varuillaan saa olla. Paremmatkin päivät vielä koittavat.

Kuva: Vaasan kaupungin sivulta

Teksti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...