sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Vaskiluoto – lähin virkistysalue kantakaupunkilaisille

Tällä kertaa vähemmän tekstiä, enemmän kuvia.

Vaskiluodossa 26.4.2020 sunnuntaikävelyllä vaimon kanssa. Metsässä, kuntoradalla, rannoilla.

Vaskiluoto on meille kantakaupunkilaisille lähin luontoalueemme. Kävelymatkan päässä Vaasan keskustasta on erinomaisen hyvä virkistysalue moneen käyttöön. Tänään minulle olisi riittänyt ”päivän kuvaksi” tuo yksikin kuva, laulava punarinta puunoksalla. Laitan tähän kuitenkin laajemman kuvakoosteen, ja luontoaiheiden lisäksi myös muuta kuvauksellista ja kiinnostavaa.

Nyt ovat edessä viikot ennen kesän puhkeamista, saamme elää jo sinivuokkojen aikaa, lintujen viserryskonserttien aikaa, muurahaisten, pörriäisten, ym. hyönteisten esiintulon aikaa.

Vaskiluodossa kannattaa nyt alkaa käydä! Koko toukokuu tarjoaa ainakin luonnonystäville ainutlaatuisia mahdollisuuksia seurata luonnossa tapahtuvia muutoksia, nähdä ja kokea kaikilla asteilla kuinka kesä päättäväisesti siirtää kevään lopulta sivuun, kuten sen kuuluukin tehdä. Suomessa on neljä vuodenaikaa, - nautitaan tästä!


Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...