perjantai 24. huhtikuuta 2020

Rakkaudesta kotiseutuun

Suomen Kotiseutuliiton Kotiseutupäivät Kokkolassa 2020

Ajankohta muuttuu koronapandemian vuoksi. Uusi ajankohta varmistuu toukokuussa.

Seuraa nettisivua

https://kokkola400.fi/kotiseutupaivat/etusivu/

Lainaus

”Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maamme suurimmista kansalaisjärjestöistä. Liiton keskustoimisto, 15 aluejärjestöä ja noin 750 jäsenyhdistystä ympäri Suomen tarjoavat yli 150 000 paikallistoimijalle näköalapaikan paikalliskulttuuriin sekä vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuuksia. Liiton jäsenistöön kuuluu myös 100 kuntaa ja kaikki maakuntien liitot, mikä takaa paitsi alueellisen kattavuuden myös joustavan tiedonkulun ja lukuisat yhteistyömahdollisuudet hallinnon ja ruohonjuuritason toimijoiden välillä. Kotiseutuliitto vastaa myös seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.” 

Perehdy lisää Suomen Kotiseutuliiton toimintaan

https://kotiseutuliitto.fi/


Vaasan kaupunki on Suomen Kotiseutuliiton jäsen. Samoin oma asukasyhdistyksemme, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarfäreningern i centrala Vasa ICV rf. Myös Vähäkyrö-Seura, Jukolan rakentajat – Jukolas Byggare r.y, nämä ainakin siis Vaasasta.

Viime viikkoina on noussut esiin ajatus, että tietoa ”kattojärjestöstämme” kannattasi jakaa Vaasassa eteenpäin kaikille kaupungissa toimiville asukasyhdistyksille.

Vaasan asukasyhdistysten neuvottelukunnan puheenjohtaja, Purolan kyläyhdistyksen pj. Peter Remahl on pyytänyt allekirjoittanutta kartoittamaan kiinnostusta asiaan, eli

- ollaanko vaasalaisissa asukasyhdistyksissä kiinnostuneita valtakunnan tason kotiseututoimijasta eli Suomen Kotiseutuliitosta?

- toimisiko sellainen järjestely, että VKA / allekirjoittanut välittää jatkossa infoa halukkaille vaasalaisille asukasyhdistyksille? Eli niille, jotka eivät ole vielä / tai eivät halua lähivuosinakaan itse liittyä Suomen Kotiseutuliittoon

- löytyykö asukasyhdistyksistä sellaisia henkilöitä, joille voisi s-postia välittää (eli oman yhdistyksen jonkinlainen Kotiseutuliitto vastaava). Ehkä ei ihan kaikkea materiaalia ole mahdollista jakaa, mutta valikoiden meitä täällä Vaasassa kiinnostavaa asiaa voisi pistää jakoon pari -kolme kertaa vuodessa?


Näissä merkeissä tulen lähettämään lähipäivinä kyselyn vaasalaisille asukasyhdistyksille.

Vaasalaiset asukasyhdistykset yhteystietoineen löytyvät kaupungin sivuilta.

Poikkeustila on aiheuttanut sen, että moni asia on peruttu tai siirretty. Sääntömääräisiä kevätkokouksia ei ole pystytty pitämään, eikä esim. perinteisiä siivoustalkoitakaan pystytä entiseen tapaan järjestämään Vapun aikoihin.

Jos Sinulla on hyviä ideoita, ehdotuksia toimintatavoista jne. kannattaa olla yhteydessä oman asuinalueen asukasyhdistykseen. Asukasyhdistysten yhteystiedot ovat hienosti koottuna Vaasan kaupungin sivuilla

https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/osallistu-ja-vaikuta/asukasyhdistykset/


Kotiseutuposti 1/2020 on luettavissa vapaasti netissä. Nro 2 ilmestyy toukokuun 21. päivä.

https://kotiseutuliitto.fi/kotiseutuposti/
Blogikirjoituksen koonnut: Aimo Nyberg,
VKA ry:n varapuheenjohtaja
aimonyberg(at)gmail.com

Kuvalainauus Kotiseutuliiton nettisivulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...