torstai 28. helmikuuta 2019

Vaasalaista kulttuuria talteen

Vaasalaisten hyvin tuntema, eläkkeellä oleva toimittaja, monitoimimies Tapio Parkkari on tehnyt työtä jo pitkään, vahvalla otteella, vaasalaisen kulttuurin, ja koko alueemme kehityksen puolesta.

Tänään, 28.2. on Kalevalan päivä. Suomalaisen kulttuurin päivä.

Lue lisää Wikipediasta

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalevalan_p%C3%A4iv%C3%A4


Tapio ansaitsee kiitokset

Vaasalaisen kulttuuriperinnön siirtämisessä 2000-luvulle, tähän meidän jo itsestäänselvyytenä pitämään digiaikakauteen, on ehdottomasti suurimman työn tehnyt juuri Tapio Parkkari.

Tänään on erinomainen päivä sukeltautua tutkimaan mm. näitä:

Vaasalaisia.info Näe syvemmälle Vaasaan – Vaasalainen kaupunkiblogi

http://vaasalaisia.info/

Avoin tietosanakirja Vaasapedia

http://vaasalaisia.info/vaasapedia/index.php?title=Etusivu


Tänään on hyvä myös esittää pyyntö, rohkaista kaikkia ryhtymään itsekin kulttuurin kerääjäksi, tiedon ja kuvien jakajaksi. Wikipedia, Vaasapedia, ym. nämä ovat totta vain, koska vapaaehtoiset tekevät yksin tai pienryhmissä tätä aivan korvaamattoman arvokasta työtä.

Meidän kaikkien nettiä käyttävien iloksi ja hyödyksi. Sinäkin olet tervetullut mukaan, sellaisella aktiivisuudella kuin itse koet mahdolliseksi.

Siispä kirjaudu mukaan Wikipediaan, tai Vaasapediaan! Ja kokoa ympärillesi vaikkapa tiimi, ja ala jakaa nettiin esim. asiaa Vaasasta / oman alasi osaamista, kulttuurihistoriaa, jne.

Katso ja kuuntele miten Suomen wikimedian pj. Heikki Kastemaa perustelee omaa mukana oloaan! (2017)

https://www.youtube.com/watch?v=HLrB-hC4stA

"Suomenkielinen Wikipedia sai alkunsa 2002 ja nykyään tuolla Suomen neljänneksi suosituimmalla nettisivulla on jo yli 400 000 artikkelia! Katso viikon videosta lisää suomenkielisen Wikipedian kehityksestä Wikimedia Suomi ry:n puheenjohtajan Heikki Kastemaan kertomana. Videon aineisto: Mediamuseo Rupriikki." 

Kuva: AN. 26.5.2018.

Uhrikuppeja eli pienet syvennykset kalliossa. Tämä peruskalliossa oleva rautakautinen kuppikallio on nykyään ostoskeskuksessa, tuulikaapissa eli sisätiloissa. Osoite: Heikkiläntie 1. Kelterinhovi (Apteekki, pizzeria), Vähäkyrö, Vaasa.

Kuva on Vaasan julkiset patsaat ja muistomerkit, eli Rojekti X= hankkeen kuvasafariretkeltä.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg
eläkkeellä oleva kuvisope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...