lauantai 23. helmikuuta 2019

Kävelykeskusta laajenee Vaasassa

Vaikuta vastaamalla kaavoituksen kyselyyn

Lainaus Vaasan kaupungin kaavoituksen sivuilta

https://www.vaasa.fi/uutinen/vaasalaiset-mukaan-kavelykeskustan-suunnitteluun

Kävelykeskustan laajentaminen 

”Kävelykeskustaa laajennetaan Vaasan yleiskaavan mukaisesti ja alueesta on nyt tekeillä kaavaa tarkempi yleissuunnitelma. Tässä kyselyssä voit kertoa kokemuksesi nykyisestä keskustasta ja ajatuksesi siitä, minkälainen tulevaisuuden kävelykeskustan tulisi olla. Kysely on Vaasan kaupungin Kaavoituksen tekemä, ja siitä saatuja vastauksia hyödynnetään alueen suunnittelussa.” 

”Vaasan kaupungin Kaavoituksen verkkokysely kartoittaa kaupunkilaisten mielipiteitä kävelykeskustasta. Kyselyllä haetaan kokemuksia nykyisestä kävelykeskustasta sekä kehitysehdotuksia laajennuksen suunnitteluun. 

Kysely on avoinna 22.2.–10.3.2019.”

Kysely on nelisivuinen. Voit vastata kerralla, tai palata kyselyyn uudelleenkin (samalla koneella).



Kuvat: AN. Vaasan tori lautapeli. Hittituote muutaman vuoden takaa.



 Kuva netistä. Vaasan Kauppatori, vanha postikortti.


Kiinnostavan dokumentin saisi aikaan etsimällä vanhoja valokuvia Vaasan torista, 1800-luvun loppupuolelta aina 2010-luvulle asti.

Tällainen yhteen kohteeseen keskittyvä kuvasarja voisi avata silmiämme huomaamaan miten ympäröivä todellisuutemme on muuttunut, ja muuttuu joka päivä. Eivät vain rakennukset, tila, vaan kaikki, - myös me ihmiset ja meidän tapamme elää jokapäiväistä elämäämme, selviytyä arjesta, viettää juhlia.

Eilen tämä päivä oli huominen. Elämän mylly jauhaa viljaa, ja jauhoista leivomme yhdessä leipämme, itse kukin henkemme pitimiksi.

Tulevaisuus synty erilaisten, ristiriitaistenkin näkemysten, toiveiden yhteensovittamisesta. Oletpa sitten autoilun vankka kannattaja, tai suosit pyöräilyä, joukkoliikennettä, ja haluat autot pois, tai ainakin maan alle laajennettaviin parkkihalleihin jne. niin ota nyt kantaa Vaasan kävelykeskustaa koskevaan kyselyyn!

On aivan mahtavaa, että asukkaat pääsevät vaikuttamaan omaan lähiympäristöönsä. Tämä kun ei ole mikään itsestään selvyys!

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...