sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Arvoisat bloggaajat ja vloggaajat!


Kuva: AN. Tulossa, jollain aikataululla…


Teetkö Sinäkin blogikirjoituksia, jaat tekstiä, kuvia nettiin, - enemmän tai vähemmän säännöllisesti?

Kenties olet jopa ajanhermolla, ja vloggaat, eli jaat kuvaamiasi videoita meille uteliaille katsojille? Jollekin kohderyhmälle, tai kelle vaan, eli kuvaat ja jaat niitä näitä, mitä mieleesi kulloinkin vaan tulee.

Juuri Sinusta haluan kuulla!

On yhteistyön aika

Miten olisi, - tehdäänkö diili, tai oikeammin, voisimme verkostoitua auttaaksemme toinen toisiamme.

Olen tämän Vaasa ennen ja nyt -blogin ylläpitäjä. Kerron ja mainostan mielelläni Sinun blogia ja/tai vlogia, ja toivon vastavuoroisesti, että Sinä jaat tästä blogista infoa eteenpäin.

Myös kaikki mainoksia sisältävät blogit/vlogit tulevat kyseeseen ilman muuta.

Tämä Vaasa ennen ja nyt -blogi ei ole sisältänyt kaupallista materiaalia, enkä jatkossakaan tälle toimintamallille usko siirtyväni. Blogspot- alusta on ainakin toistaiseksi ollut ilmainen, tuloja ei siis ole tarvinnut hankkia. Sisällön riippumattomuuden kannalta on mielestäni hyvä toimia ilman taustalla olevia mainostajia.

Toki on aika hienoa, että tänä päivänä on mahdollista saada merkittäviäkin ansiotuloja blogeja ja vlogeja tekemällä.


Tämän blogin historiaa

Tämä blogi perustettiin jo vuonna 2011, alun perin mainostamaan yleisötilaisuuksia, joissa aiheena olivat Vaasan vanhat rakennukset, eli Vaasa ennen ja nyt – Vasa förr och nu. Tilaisuudet järjestettiin Arbiksen ja Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksen toimesta. Tärkeimpänä moottorina oli silloin Meta Sahlström.

Tämä blogisivustomme jatkoi toimintaansa, vaikka tilaisuudet loppuivatkin. Itse aihe, nostalgia omaa kotikaupunkia kohtaan on kiitettävällä tavalla jatkunut Vaasassa monilla netin foorumeilla. Vaasalaiset ovat tällä saralla erittäin innokkaita, kuvia ja tietoja jaetaan ja kommentoidaan hienosti, vaasalaisittain, molemmilla kotimaisilla jopa samassa viestiketjussa!


Tästä eteenpäin – jotain uutta

Vuoden 2018 loppuun ylläpidin tätä blogia toimien samalla yhdistyksemme, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Nyt, tämän vuoden alusta jatkan edelleen yhdistyksen hallituksessa, jossa toimenkuvanani on tiedottajan tehtävät.

Tämän blogin osalta toiveenamme on monipuolistaa blogin sisältöjä ja myös visuaalista ilmettä. Tekstin ja valokuvien osuus säilyy pääosassa, mutta mukaan tulee myös liikkuvaa kuvaa, - videoita, ts. vlogit.

Kännyköillä kuvatut, lyhyet ja nopeasti jakoon saatavat kuvaukset, ja jossain vaiheessa myös enemmän editointia vaativat videokoosteet. Uusia aiheita löytynee, - mahdollisesti, katsotaan mitä eteen tulee. Ja mitä toiveita kenties saadaan kuulla.

Perusteemamana uskon säilyvän Vaasan ajankohtaiset asiat. Ennen ja nyt -teema, etenkin kaupunkikuvan osalta, ja tottakai myös uusien, tulevien muutosten seuraaminen jatkuu.

Vaasan julkiset patsaat ja muistomerkit on ollut tässä blogissa kahden vuoden 2017 – 2018 ajan suuressa roolissa. Tätä jatketaan. Myös tähän Rojekti X= tekemiseen on hyvä ottaa mukaan uutena haasteena vloggaus! Tarkemmin näistä myöhemmin.


Vaasalaiset bloggaajat ja vloggaajat, - toivon, että voisimme jakaa kokemuksiamme!

Aloitin Vaasa opistolla viime viikon torstaina 7.2. 2019 lyhytkurssin: Videobloggaus älypuhelimella.

Toivon, että opin jotain. Mielelläni kuulisin kokemuksista jo pidemmälle ehtineiltä, sekä nuorisolta että kaikilta muiltakin… (tunnustan, opetustyössäni kuvisopena sitä oppi oppilailta uutta paljon enemmän kuin missään koulutustilaisuuksissa).

Arvoisat vloggaajat, ja bloggaajat! Antakaa kuulua itsestänne. Tämä blogi on yksi mahdollinen kanava laajentaa omaa näkyvyyttänne somen ihmeellisessä maailmassa!

Pidetään yhteyttä

Aimo Nyberg

aimonyberg[at)gmail.com


Jos kiinnostaa

katso YLEX:n sivulta : Tässä ovat Suomen suosituimmat vloggaajat

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/08/15/tassa-ovat-suomen-suosituimmat-vloggaajat


tai

https://vlogit.fi/

Vlogilista, joka laittaa järjestykseen kaikki You Tubessa olevat suomalaiset vloggaajat.Mitä termit BLOGGAAJA ja VLOGGAAJA tarkoittavat

Lainaus Wikipediasta,

https://fi.wikipedia.org/wiki/Blogi

Blogi (engl. blog, sanasta weblog) on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi henkilö tuottaa sisältöä enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit, videot, diat tai muu sisältö ovat helposti löydettävissä (yleensä sivun yläreunassa), ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta. 

Blogin kirjoittaja on bloggari, bloggaaja tai blogisti. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvien, videokuvan tai äänen muodossa. Tiedon esittämisessä blogeille tunnusomaista muihin www-sivuihin verrattuna on ajan, linkityksen ja henkilökohtaisen näkökulman painotus. Muita blogien tyypillisiä piirteitä ovat kommentointimahdollisuus, kirjoitusten pysyvät verkko-osoitteet (permalinks) ja RSS - tai Atom-syötteet, joiden avulla voidaan helposti seurata ja levittää blogin sisältöä ohjelmallisesti. 

Mikään yksittäinen piirre ei ole välttämätön tai tee blogista blogia, mutta mitä useampi niistä toteutuu, sen ”blogimaisempi” se on. Sana blogi on lainattu suomeen englannin kielestä, jossa blog on typistymä sanasta weblog ’verkkoloki’. Sana on peräisin 1990-luvun lopulta. Blogi alkaa olla vakiintunut nimitys tällaisille sivustoille; muita käytössä olevia nimiä ovat weblogi, verkkoblogi, netlog, loki, verkkopäiväkirja ja nettipäiväkirja, vaikkakin kaksi viimeistä sopivat paremmin nimeksi vain sille blogien alalajille, jossa kirjoittaja kirjoittaa päivittäin omasta elämästään. 

Sanalla ”vlog” tarkoitetaan videomuodossa olevaa blogia. Tämä ilmaisu on yhdistelmä sanoista video ja blog. 

Lainaus päättyy

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...