maanantai 11. helmikuuta 2019

Rojekti X = Päivitys 2/2019Kuvat: AN. Sibyllan luona sisäsatamassa, ja Auringon lapsen vieressä Yliopistonrannassa, 21.1. 2019 aamu kuuden jälkeen, täydellisen kuunpimennyksen alkaessa.


Rojekti X = Vaasan patsaat, muistomerkit ja muistolaatat

KOHDELUETTELO ja LINKIT löytyvät yhdestä paikasta!

Katso täältä

https://rojektixon.blogspot.com/


Luettelossa olevat noin 150 kohdetta on seuraavaksi tarkoitus ns. priorisoida, toisin sanoen jakaa ne kolmeen tärkeysluokkaan:

1. Suomen Vapaudenpatsas
2. 100 merkittävintä kohdetta
3. Kaikki kohteet, yhteensä noin 150

Tarkoituksena on saada valmiiksi näistä 1+100 kohteista, eli Suomen Vapaudenpatsaasta ja sadasta muusta Vaasan julkisesta patsaasta ja muistomerkistä myös ruotsinkieliset ja englanninkieliset tiivistelmät, lyhyet käännökset perusfaktoista kuvien kera.

Tätä varten tarvitaan palkattuja osaajia, kääntäjiä.

Yhteistyö on saatu alkuun jo Vaasan kaupungin Karttapalvelun kanssa, ja muutamia patsasreittejä on tarkoitus julkaistakin.

Rojekti X= eteni vuodet 2017 - 2018 ns. harrastuksena, ilman ulkopuolista tukea. Nyt on toiveissa saada rahoitusta myös muilta asiasta kiinnostuneilta tahoilta, ja esim. säätiöiltä. Yksi anomus on jo tehtykin, ja ainakin toinen on tarkoitus tehdä lähiviikkoina.


Onko vieläkin lisää kohteita?

Tämä on mahdollista, ja todennäköistäkin. Joitakin laattoja, ns. Tässä rakennuksessa on toiminut, tai tällä paikalla on perustettu… -informaatiotauluja on vielä esittelemättä rojektissamme. Kaikista minulla ei ole tietoa. Tiedon keruukin vaatisi aikamoista salapoliisityötä. Mutta jos siis tiedät näitä lisää, ja osaat jopa niistä kertoa, ota mielellään yhteyttä.Kuvat: AN, 10.2.2019, Raastuvankatu 7:ssä oleva Vaasan Teollisuuskoulusta kertova muistolaatta on vielä esittelemättä.

Kuvat: AN, 10.2.2019. Myös tämä kohde, muistolaatat Sotasairaalasta, Keskuskoulun Raastuvankadun sisäänkäynnin molemmilla puolilla, on myös tarkoitus esitellä kevään mittaan.


KOHTEITA, JOTKA OVAT EDELLEEN ESITTELEMÄTTÄ,
koska tärkeitä tietoja ja kuvia vielä puuttuu

X = Nikolaistads basens ändp. 1912, Merkkikivi, Söderfjärden

X = Nälkävuosien muistokivi, Vanhan Vaasan hautausmaalla


Rojektissamme on 11.2.2019 esiteltynä 147 vaasalaista julkista patsasta, muistomerkkiä, muistolaattaa.

Listaa päivitetään kuukausittain vuonna 2019.

Pidetään yhteyttä

Aimo Nyberg

Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com


Ps.

Tämän Rojekti X=:n koontilistan julkaiseminen netissä kuukausittain päivittyvänä blogikirjoituksena on kaikkien asiasta kiinnostuneiden luettavissa. ja myös hyödynnettävissä ei kaupallisiin tarkoituksiin. Kunhan teksti- ja kuvalähteet mainitaan asiaan kuuluvalla tavalla.

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...