torstai 12. huhtikuuta 2018

Asukasyhdistysten neuvottelukunta koolla

Purolan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Peter Remahl johtaa Vaasan asukasyhdistysten neuvottelukuntaa jo monen vuoden kokemuksella. Hienosti vuosikokous sujui taas tälläkin kertaa, eli kiitokset sekä pj:lle että sihteerille, Isolahti - seura ry:n puheenjohtaja Britta Airennelle.

Kokous oli eilen, keskiviikkona 11.4. hallintotalolla. Paikalla oli edustajia lähes kaikista vaasalaisista asukasyhdistyksistä. Rekisteröityneet ja aktiivisesti toimivien yhdistysten ajantasaiset tiedot löytyvät kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/asukasyhdistykset

https://www.vaasa.fi/palvelut/asukasyhdistykset

Kokouksen alussa kaupungin kulttuurikeskuksen kulttuuripäällikkö Sanna Bondas kertoi suunnitelmissa olevasta Garden Fest tapahtumasta.
Ajankohta on 1.9. 2018, ja sitä kehitellään kulttuurikahvila Skafferiet Ritzin toimesta.
Tapahtumalle ollaan tekemässä omaa kotisivua, ja seuraava tilaisuus, jossa koko tapahtumaa taas ideoidaan, on 2.5.2018.

Jos Kulttuurikahvila Skafferiet Ritzin toiminta kiinnostaa, katso heidän nettisivua http://www.kulturskafferiet.com/

Kokouksen asioita

Kokouksessa käytiin lyhyesti myös keskustelua siitä, että Vaasassa on joillakin alueilla aluetoimikuntia, eli kaupunginhallituksen asettamia, alueen yhteistyötä eteenpäin vieviä, poliittiseen päätöksentekoon tiiviisti kuuluvia toimijoita. Kaikilla alueilla näitä ei kuitenkaan ole. Saattaisi olla paikallaan kehittää tätä kokonaisuutta, jossa riippumattomilla ja hyvinkin erilaisilla asukkaiden yhdistyksillä olisi mahdollisimman hyvä yhteistyö aluetoimikuntien kanssa.

Saimme kuulla vs. hallintojohtaja Anna-Maija Iitolan yhteenvedon tänä keväänä Vaasan kaupungin asukas- ja kyläyhdistyksille sekä aluetoimikunnille tehdystä kyselystä. Kysely oli hyvä, ja tulokset toivottavasti auttavat viemään eteenpäin asukkaiden omia toimintamahdollisuuksia. Toisin sanoen mahdollistamaan kaiken kaikkiaan kolmannen sektorin, erilaisten vapaaehtoisten toimijoiden mahdollisuuksia olla apuna soten ym. muutosten tuomien haasteiden ratkomisessa.

Kaupungin suunnitelmissa on ollut esillä kokeilla osallistuvaa budjetointia, joka tarkoittaa, että asukkaat ovat mukana suunnittelemassa ja päättämässä tiettyä asiaa varten myönnetyn määrärahan käytöstä. Asia tulee esille kaupunginvaltuustossa syksyn talousarviokäsittelyssä, eli silloin näemme, onko Vaasassa tahtoa tällaiseen kokeilun aloittamiseen ja millaisilla määrärahoilla?

Pitkä keskustelu käytiin ajankohtaisesta asiasta, nimittäin Miten valmistaulua EU:n tietosuojadirektiivin DGPR:n voimaantuloon ( siirtymäaika päättyy 25.5.2018). Tilanne tuntuu hämmentävältä, vaikealtakin. Selkeitä ohjeita, toimintaohjetta ei tunnu oikein olevan. Tässä on kuitenkin kaikkien onnistuttava, ja näin uskomme myös yhdistyksissämme tapahtuvan.

Edellisvuosien tapaan asukasyhdistysten neuvottelukunta keskusteli ja sopi keskenään kaupungille jätettävästä avustusanomuksesta, ja sen jakamisesta. Anomuksia oli tullut tänäkin vuonna parisenkymmentä. Kaupunginhallituksen vuosittainen jaossa oleva potti on edelleen yhteensä 20 000 €. Paikalla olleilta nousi esiin toive korottaa tätä määrärahaa tulevina vuosina.
Vs. hallintojohtaja Anna-Maija Iitola vie anomuksen kaupunginhallituksen käsittelyyn ja päätettäväksi.

Päätimme myös järjestää kesällä yhteisen bussimatkan asuntomessuille Poriin. Ajankohta on näillä näkymin maanantaina 16.7. 2018. Koko päivän reissu siis, jonne voivat ilmoittautua mukaan halukkaat kaikista Vaasan asukasyhdistyksistä. Matkaan varattiin 500 €, jolla saamme osan bussimaksusta maksettua. Sisäänpääsylipuista, ruokailusta kukin asukasyhdistys sopinee minkä suuruinen hinta jää osallistujan maksettavaksi. Matkaan lähdetään taas yhdellä bussilla, eli kun ilmoittautumislinkki nettiin saadaan auki, on syytä olla nopea, paikat menevät varaamisjärjestyksessä (seuraa tätä blogia, tai voit kysellä myös allekirjoittaneelta).

Lisäinfoa: Peter Remahl, 050-5262802 Asukasyhdistyksien Neuvottelukunnan pj.
Aimo Nyberg, 050 3308540 aimonyberg(at)gmail.com VKA ry:n pj.


Kuva: AN. Arkistokuva. Tässä ollaan matkalla Petterin johdolla Kokkolan asuntomessuille kesällä 2011.

Perinnettä on pidetty yllä aina kun asuntomessut ovat olleet kohtuullisen lähellä. Tänä kesänä siis Poriin

Katso ja seuraa Asuntomessujen/Porin asuntomessujen virallista nettisivua

http://asuntomessut.fi/

Jutun koonti: Aimo Nyberg

Ps. Asukasyhdistysten toiminnasta, tavoitteista, kannanotoista jne. saa parhaiten selvyyden yhdistyksissä toimivilta, mukana olevilta, - eikä esim. ilmaisjakelulehdistä, Pohjalaisen Tekstaten-palstalla, ym. somessa kirjoittelevien vääristelevää ja pelottelua harrastavien kirjoittajien jutuista ja kommenteista.

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...