sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Susipari Vaskiluotoon


Vaskiluodon metsään tehty liikuntapuisto Zippy Tappi Parkki on saanut laajennusluvan kaupungin rakennusvalvonnalta.

Köysiratoja tehdään lisää, ja uudeksi vetonaulaksi tehdään susiaitaus, jonka yli asiakakat saavat liidellä köysien varassa. Ikärajaksi ollaan suunnittelemassa 18 v.

- Tällaista ei ole vielä missään päin maailmaa, kertoi eilisessä infotilaisuudessa Ähtärin eläinpuiston hoitaja Matti Harakka.

Vaasan kaupungin ja Ähtärin eläinpuiston sopimuksen mukaan Vaasa mainostaa vahvasti pandoja, ja järjestää myös bussikuljetuksia Ähtärin eläinpuistoon. Vastavuoroisesti sieltä tuodaan tänne, Vaskiluodon metsään aidattavalle alueelle, kaksi sutta. Vanha susipari.

Ähtäriläisten mukaan nämä sudet ovat jo tottuneet olemaan aidattuina, ja pariskunta on hyvin sopeutunut ihmisten läsnäoloon. Tosin kokemuksia ei ole siitä, miten sudet suhtautuvat niiden yli ”lentäviin” ruokalähetyksiin.

Ravinnon suhteen Ähtäristä tuotavat sudet ovat vähään tyytyväisiä, muutama jänis tai vaikkapa koira viikossa riittää, sanoo eläintenhoitaja Matti Varis.

Vastustetaan 

Asukasyhdistyksemme on antanut kannanoton kaupunginhallitukselle: vastustamme!

Vaskiluodon metsän tulee jatkossakin säilyä kaupunkilaisten monipuolisena virkistysalueena. Marjojen poiminta, luonnossa virkistyminen, vapaa kulkeminen alueella jokamiehen oikeuksineen on ehdottomasti turvattava.

Kaupungin hallituksen on peruttava rakennusvalvonnan myöntämä köysirata-alueen laajennus.

Asia vaatii nyt nopeita toimia. Olemme asukasyhdistyksemme nimissä, ja yhdessä Vaasan ympäristöseuran kanssa, kutsuneet vaasalaisia ja paikallista lehdistöä jatkotoimia suunnittelevaan kokoukseen Hotelli Tropiikkiin klo 17.

Tilaisuuteen toivotaan myös kaupunkimme päättäjiä. Iloksemme saimme pikailmoittautumisen jo vaasalaiselta kansanedustajalta. RKP:n kansaedustaja Joakim Strand ehtii paikalle muiden kiireiden välissä. Joakim on profiloitunut vahvasti tässäkin asiassa, hänen mielestään ainut oikea susi on täytetty susi.

Tervetuloa – välkommen, nähdään klo 17, tänään 1.4. 2018, Tropiikin C.G.Wolf-kabinetissa.

Aimo

Ps. 

Suomen ensimmäiset PANDAT, Lumi ja Pyry ovat tänään sunnuntaina MTV-3 kanavalla klo 16.00.
Dokumentti on toimittaja Petri Sarasteen tekemä, ja se kertoo pandojen matkasta Suomeen, Ähtäriin, ja millaisen vastaanoton ne ovat täällä saaneet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...