tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kevätkokouksemme 2018 kannanototSääntömääräisessä kevätkokouksessamme 16.4. 2018 käytiin läpi viime vuoden vuosikertomus ja talousasiat. Hallitus sai vastuuvapauden, ja yhdistyksemme toimintaa jatketaan entiseen malliin, uusiakin toimintamuotoja etsitään.

Tulevan kesän ja syksyn toiminnasta lähetetään jäsenkirje Vapun jälkeen.

Kokous antoi kaksi kannanottoa, jotka on toimitettu myös tiedotteina eteenpäin Vaasan kaupungille, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle: liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue, ja medialle.

Kannanotto 1

Kantakaupungin asukasyhdistys on huolissaan kuulon vaurioista.

Liikenteen yleismelu on noussut Vaasan ydinkeskustassa hälyttävälle tasolle.

Varsinkin Vaasanpuistikolla autoliikenteen aiheuttamat desibelit ylittävät jopa Suomen kansallisen turvarajan eli 85 desibeliä.

Kuulonhuoltoliiton ja Vaasan seudun kuuloyhdistyksen mittausten tulokset kertovat vaarasta.

Vaasanpuistikon keskimääräinen melu oli 87 desibeliä. Pitkänkadun ja Vaasanpuistikon kulmassa liikenteen melu oli vilkkaimpaan aikaan 125 desibeliä. Kun paikalle lisäksi sattui hälytysajoneuvo, desibelit nousivat nopeasti kuuloyhdistyksen mittauksen mukaan jopa 170:ään.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry on huolissaan sekä keskustan asukkaiden että turistien turvallisuudesta etenkin kaupungin sydämessä, torin seudulla.

Jos liikenteen yleismelua ei saada kuriin, edessä on esimerkiksi kuulohäiriöiden lisääntyminen.

Yhdistyksen mukaan meluhaittojen lisäksi yhä kasvava raskas liikenne varsinkin Vaskiluotoon vaarantaa turvallisuutta ja aiheuttaa hengitystieongelmia ydinkeskustassa.

Kannanotossaan yhdistyksen kevätkokous edellyttää, että Vaasan kaupunki ottaa nopeasti esille suunnitelmat, joilla runsasta liikennettä ja samalla yleismelua rajoitetaan.

Asukasyhdistys kiinnitti huomiota raskaan ja vaarallisen liikenteeseen suureen määrään jo kaksi vuotta sitten kommentissaan Vaasan keskusta yleiskaavaan.

Koska esillä olleet liikennesuunnitelmat kaupungin keskustan ohittavista väylistä ovat aiheuttaneet arvostelua, asukasyhdistys odottaa tarkasteluun nopeasti myös uusia vaihtoehtoja.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry

Kevätkokouksessaan Vaasassa maanantai-iltana 16.4.2018


Kannanotto 2

Asukkaiden aktiivisuuden puolesta

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarföreningen i centrala Vasa ICV rf esittää toiveen kaikille vaasalaisille: osallistutaan aktiivisesti kaupungin järjestämiin kuulemistilaisuuksiin, jotka ovat kaavoitukseen kuuluvia ja lainedellyttämiä toimintamuotoja, siis toimivan kuntademokratian oleellinen osa.

Omaan asuinympäristöönsä ja sen tulevaisuuteen tulee asianosallisten aina voida sanoa sanansa, ts. saada tulla kuulluksi.

Vaasassa on hyvin otettu käyttöön myös erilaiset nettikyselyt, ja viimeisimpänä uutuutena toteutettu Pop Up-tapahtuma, Vaasan ja Vaasan seudun ilmettä kartoittava ja uudistava tempaus viime viikolla Rewell Centerissä.

Tämä kaikki on eteenpäinmenoa, hyviä keinoja etsiä ja löytää parempaa tulevaisuutta meille kaikille!

Vaasassa 16.4. 2018

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n kevätkokous


Yhteystiedot: Aimo Nyberg, VKA ry:n pj 050 3308540 aimonyberg(at)gmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...