tiistai 3. tammikuuta 2017

Yhdistykset yhteistyöhön!


Kuva: AN. 1.1.2017. Ei mene enää hirveän kauan siihen, kun lintujen kevätlaulut alkavat, ja pesät täyttyvät elämästä.

Lainaus Apu -lehdestä 52/2016

”Ei ole kauniimpaa näkyä kuin punatulkkuparvi kotipihlajassa tyynenä talviaamuna, kun huurteiset koivun latvat punertuvat auringonpaisteessa ja savu kohoilee suoraan kylmänkuultoiselle taivaalle.”

Olimme vaimon kanssa mukana Merenkurkun lintutieteellisen yhdistys MLY ry:n Ekaekaa 2017 ”bongauspäivän” tapahtumassa.

Yhdeksän joukkuetta kisasi Uuden vuoden rallissa. Lumeton maa ja muutama miinusaste suosi vuoden ensimmäisen päivän leppoisaa retkeilyä.

Päivän aikana porukat löysivät lintulajeja tänä vuonna yhteensä 48. Viime vuoden vastaavaan luku oli 63. Vaimon tarkkaavaisuuden ansiosta me saimme kiikariin 16 lajia. Tavallisimpia vain siis, - toki näimme myös upeaan punatulkkuparven Kolkin sillan jäällä.

Eräillä muilla oli onnea nähdä myös näitä tähän aikaan harvinaisempia lintulajeja: tukkakoskelo, merimetso, varpuspöllö, harmaapäätikka, räkättirastas, isolepinkäinen, pyrstötiainen, tundraurpiainen ja käpylintulaji.

Tutustu Merenkurkun lintutieteelliseen yhdistykseen
http://www.merenkurkunlty.net/cgi-bin/wordpress/


YHDESSÄ – TILLSAMMANS Suomi 100 -v. juhlavuosi on alkanut

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry on tehnyt yhteistyötä vuosien varrella itse asiassa aika vähän ja harvan yhdistyksen ja vapaaehtoistyötä tekevän tahon kanssa.

Nyt olisi syytä katsella ympärille, ja jopa ainutlaatuinen merkkivuoden luoma tilaisuus etsiä ja löytää toiminnalle uudenlaisia kuvioita. MLY:n kanssa meillä on ollut pienimuotosta retkiyhteistyötä. Parin vuoden takaa mm. Ari Lähteenpään vetämä kaupunkikävely kantakaupungin rannoilla huhtikuun lopussa. Vaasan rannoilla voi nähdä paljon muutakin kuin vain sorsia ja joutsenia. Tällainen sunnuntairetki pitää nyt yrittää uusia taas tänä vuonna.

Luontoyhdistyksistä myös Vaasan ympäristöseuraan on haluttu pitää yhteyksiä. Nyt perjantaina, loppiaisena siis, on kaikilla halukkailla mahdollisuus osallistua muutaman tunnin retkelle Öjenin metsään. Lähtö on klo 12 Sundomin tuulivoimalan parkkipaikalta.

Tutustu Vaasan ympäristöseuraan
http://www.sll.fi/pohjanmaa/vaasa

Luonto ja myös taide ovat näkyneet korostuneesti tämän blogin kirjoituksissa. Allekirjoittaneen omat painotukset, kiinnostuksen kohteet ovat näkyneet, ja antaneet tälle blogille ”kasvot”.

Kun mukaan vaan saadaan lisää kirjoittajia,  ja kuvaajia, niin blogimme ilme kyllä monipuolistuu! Toivon todella hartaasti sitä, että voisimme tänä vuonna monipuolistaa sekä yhdistyksemme toimintaa, että tätä blogia.

On totta, että olemme pyörittäneet asioita liiaksi vanhojen rutiinien ympärillä. Nyt siis rohkeasti vaan kohti uutta!

Pystytään asialinjalla, eri näkemyksiä arvostavalla yhteistyön linjalla. Keskustellaan asiasta kuin asiasta, ja löydetään keskinäinen vuorovaikutus, joka on mielestäni hyvä tie ratkoa meidän vaasalaistenkin isoja ja pienempiäkin pulmia.

Arvoisat vaasalaiset eri yhdistysten toimijat, kaikenlaista vapaaehtosityötä tekevät aktiivit, etsitään yhteistyömalleja, löydetään toisemme ja kehitellään uudenlaisia yhteistyökuviota. Mitään jostain ylhäältä johdettua toimintaa en kaipaa. Se sijaan aitoa, spontaania vuorovaikutusta kansalaisten, asukkaiden kesken tarvitaan.

Tätä toivomme asukasyhdistyksessämme, ja olemme valmiita ideoimaan toimintaa yhdessä – tillsammans kaikkien kanssa.

Suomen 100 v -juhlavuodesta on vielä 99% jäljellä!

Aimo Nyberg VKA ry:n pj.
aimonyberg(at)gmail.com
050 3308540

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...