lauantai 7. tammikuuta 2017

Samoilla paikoilla


Kuva: Skannattu kuva Rolf Holmin viime vuoden Vaasa TAIDEKALENTERISTA, tammikuun kuva.

Tämän vuoden 2017 tammikuun alun pakkasjaksolla teki mieli käydä katsomassa yllä olevan akvarellimaalauksen maisemaa, eli katsomassa miltä Palosaaren Suntti näyttää Mansikkasaaresta päin nähtynä.

Tässä pari valokuvaa. Rolfin tapa maalata on hieno, -sommittelu, pelkistys, miellyttävä väritasapaino ovat kunnossa. Rolfin lähtökohta on todellisuuden näyttäminen, hyvinkin yksityiskohtaisesti ja tarkasti.

Maalaus on siis vuodelta 2009, ja alla olevat valokuvat kuvattu 5.1.2017.


Kuvat: AN.

Tulkoon näin todistetuksi, että hyvä maalaus voittaa valokuvan mennen tullen. Vaikka samoja elementtejä löytyykin myös valokuvasta, vaikutelma on pelkästään dokumentaarinen, ei taiteellinen.

Vene oli tänä talvena hieman eri paikassa, ja toisinpäin, mutta sama vene se ilmeisesti on. Valaisintolppa on nyt suoremmassa kuin vuosia sitten...

Tällaisia vertailevia kuvia voisi ottaa jatkossa lisääkin! Katsotaan onnistuuko.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Rolf om sin konst

Jag får min inspiration till motiven under mina morgon- och kvällspromenader och senare dyker de upp från det undermedvetna. Jag har även ett annat stort intresse, arkitektur, som ofta finns med i mina målningar. Tack vare att jag tar vara på årstidernas olika ljusfenomen, kan de mest fantastiska färgspel förekomma i målningarna.

Rolf Holm - bildkonst

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...