keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Tuntematon museo

Suomen ainoa kirjastomuseo? - Tiesitkö sinä, että se on täällä meillä Vaasassa!

Minä en tätä tiennyt, mutta onneksi mentiin vaimon kanssa tänään tutustumaan Vaasan pääkirjaston järjestämään info-tilaisuuteen.

Kirjastomuseo ei ole säännöllisesti avoinna, - jos sinne haluaa järjestää esim. ryhmäkäynnin, niin asiaa voi tiedustella kirjastosta.

Tätä pientä erikoismuseota ylläpidetään vapaaehtoisvoimin, eikä se saa museoille tarkoitettua tukea (koska sitä ei pidetä säännöllisesti avoinna).

Kohde on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Tämän päivän tapaisia tutustumismahdollisuuksia toivoisi lisää, - uteliaita varmasti riittäisi, näin uskon.


Suomen kirjastomuseo – finlands biblioteksmuseum avattiin vuonna 2003

Hovioikeuden presidentti Erkki Rintalan merkitys ja vahva tuki oli kirjastomuseohankkeen toteutumiselle olennainen asia. Todella hieno asia, mutta melko vähäiselle huomiolle jäänyt/ jätetty maineteko.

Kirjastomuseon omat verkkosivut eivät näyttäisi olevan toiminnassa.

Perustietoja löytyy onneksi TÄÄLTÄ

Vaasan kirjaston videoita kannattaa myös katsoa
http://www.kirjastokaista.fi/vaasa/

Historiaan voi tutustua esim. sivustolla Sukkula.fi> pohjanmaan kirjastohistoriasta (mm. Olof Langensteinista, Lovisa Charlotta Reuterholmista…) 
https://www.tritonia.fi/sukkula/kirjastohistoria.php3


Tässä muutama kuva


Teksti ja kuvat (Suomen kirjastomuseo 25.1.2017)
Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...