sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Maailman vesipäivä

Vaasa Energy Week 2015 viikko päättyi juuri.
Nyt ajatukset voi suunnata vaikka VESI TEEMAAN !

YK on julistanut maaliskuun 22. päivän Maailman vesipäiväksi. Tänä vuonna teemana on "Vesi ja Kestävä Kehitys". Vesipäivän viettämisen tarkoituksena on lisätä vesivarantojen vaikutusta tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Vaasan vesi on vahvasti mukana. Vaasan Vesi viettää nyt myös omaa juhlavuottaan. Tämän kunniaksi Vaasan Vesi on ollut mukana järjestässä Vaasan kaupungin kanssa koululaiskampanjan.


Vaasan koululaisille järjestetyn kampanjan julisteeksi valittiin Katri Pekkalan Pisaratyö. (Vöyrinkaupungin koulu, Vaasa)


Yhtenä motivointikeinona oli saada nuoret suunnittelemaan vesipulloon ulkoasu teemalla ”Vesi janojuomaksi”. Voittajaetiketiksi valittiin Merenkurkun koulun 7E luokan Ursulan työ.

Viikoilla 12-13 toimijat vierailevat jokaisessa Vaasan yläkoulussa ja pitävät noin puolen tunnin mittaisen infotilaisuuden. Tilaisuuden päätteeksi kaikille yläkouluikäisille nuorille jaetaan sporttinen vesipullo, johon on painettu kilpailun voittajan suunnittelema etiketti.
Tämä VESITEEMA on kaiken kaikkiaan hyvä esimerkki yhteistyöstä, jota kaupungin eri toimijat tekevät koulujen kanssa.

Oli hienoa saada olla mukana.

Aimo Nyberg, Vörkkärin kuvataideopettaja


Vaasan vesitornista
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vaasan_vesitorni

Vaasan vesitorni on vuonna 1915 rakennettu Suomen vanhin vesitorni. Jugend-tyylinen punatiilinen rakennus tunnetaan Vaasan maamerkkinä. Se on 49 metriä korkea ja sen vesisäiliön tilavuus on 525 m³.
Toisen maailmansodan aikana vesitorni palveli myös ilmatähystyspaikkana ja sen huipulle oli sijoitettu konekivääri ilmatorjuntaa varten. Vaasan vesitorni on vanhin vielä käytössä oleva vesitorni Suomessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...