tiistai 17. maaliskuuta 2015

Ely:lle mielipide

Kuva: Aimo Nyberg, 1.4.2015. Tältä laiturilta on aikoinaan lähdetty veneillä lahden yli Sundomiin.


Tänä talvena on Rambollin toimesta pyritty kartoittamaan alueen savista merenpohjaa, ts. löytyykö kovaa pohjaa ja kuinka syvältä?
On mahdollista, että näihin maisemiin tullaan ehdottamaan tieyhteyttä.

Tänään oli viimeinen päivä toimittaa mielipiteitä Vaasan satamatien YVA-ohjelmasta. Eli ympäristövaikutusten arviointi vaiheesta.

Nyt siis vasta selvitellään eri vaihtoehtojen vaikutuksia. Päätöksentekoon on vielä matkaa, ja mahdollinen tien toteutuminen on vielä hyvin kaukana tulevaisuudessa.

Tutustu vaihtoehtoihin, perehdy asiaan TÄÄLLÄ


Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
PL 262
65101 VAASA


Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry / 17.3.2015

Mielipide Vaasan satamatien YVA-ohjelmasta 

Asukasyhdistykseltämme on aikaisemmin lähetetty Vikbyn vaihtoehdon puolesta oleva lausunto. Tämä on edelleen ainoa virallinen, pöytäkirjoistamme löytyvä kanta.

Vaasan satamatiehankkeen etenemistä on yhdistyksessämme seurattu hyvin tiiviisti. Olemme osallistuneet ELY:n järjestämiin työpajoihin, infotilaisuuksiin, ja käyneet keskustelua myös muissa yhteyksissä eri tahojen kanssa. Satamatievaihtoehdoista on syntynyt paljon keskustelua. Uusiakin näkökulmia on saatu. Olemme mielellämme mukana jatkossakin kaikissa asianosallisille tarkoitetuissa tilaisuuksissa.

Hanketta on mielestämme viety eteenpäin, kuten pitää. Projekti edennee kohti päätösten tekoa aikataulunsa mukaisesti. Hidastahan tämä on asukasnäkökulmasta katsottuna, mutta ymmärrettävää, sillä oikaistakaan ei voida. Oleellista on, ettei laillisuusnäkökohtiin synny ongelmia.

Yhdistyksemme puheenjohtajan roolissa pyydän saada todeta vielä seuraavaa:

Yksittäisten lausunnonantajien, kuten Vaasan kantakaupungin asukkaiden huoli Vaasan keskustan läpiajoliikenteen määristä, ja myös sundomilaisten maanviljelijöiden huoli omista pelto- ym. alueistaan ovat ymmärrettäviä, perusteluja huolia. Asianosallisten kuulluksi tuleminen on tärkeimpiä seikkoja koko hankkeen vaihtoehtoisten tielinjausten selvitystyössä.

Vaasan satamatiehanke on tottakai oma projektinsa, mutta se on myös merkittävässä roolissa, yhtenä osana suuremmissa liikenne- ym. strategioissa. Ts. valtakunnalliset, Pohjoismaiden yhteiset ja EU-tason kuviot ovat oleellisessa asemassa päätettäessä myös Vaasan satamatien lopullisista linjauksista.
Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys on aikaisemmissa kannanotoissaan tuonut voimakkaasti esille Vaasan sataman tärkeyttä alueellemme. Samoin korostamme yhteistyötä Uumajan sataman kanssa ja olemme kaikkien logististen yhteyksien puolesta.

Pidämme tärkeänä myös rautatieyhteyttä Vaasan satamaan. Nykytilanne ei ole hyvä. Mahdollinen kilpailutilanteen avautuminen voisi olla yksi tie aivan uudenlaisiin satsauksiin rataverkon kehittämiseksi.

Vaasan lentokentälle on myös turvattava elinkelpoinen tulevaisuus. Ideat rautatieaseman / pistoraiteen saamiseksi lentokentälle ovat todella tärkeitä, jo lyhyelläkin aikaperspektiivillä, ja tulevaisuudessa myös yhteen sovitettuna Vaasan satamatieratkaisun kanssa.

Vaasan nousu takaisin yhdeksi koko Suomen kasvukeskuksista on mahdollista. Tämä edellyttää vaasalaisilta yhteistyökykyä, joka ilmansuuntaan, kaikilla tasoilla.

Suomen on pysyttävä suurempana kuin vain Helsingin metropolialue. Elinvoimainen Suomi tarkoittaa koko maan toimintaedellytysten turvaamista päättäväisillä koko kansaa kunnioittavilla poliittisilla linjanvedoilla. 


Vaasassa 17.3.2015


Aimo Nyberg Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n puheenjohtajaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...