perjantai 27. helmikuuta 2015

Poliitikkoja tapaamaan!

Onko minulla vain yksi ääni? 

Niin se vaan on, ja kuuluukin olla. Demokratiassamme jokaisella kansalaisella on tasavertainen äänestämisen oikeus! Äänensä voi toki jättää käyttämättäkin, - niin vapaa oma Suomemme on. Tämän vaihtoehdon ainakin minä hylkään, sillä demokratiaan kyllä kuuluu se, että selvitän ehdokkaiden mielipiteet minulle tärkeissä asioissa.

Äänestämässä käyn 19.4. Todennäköisesti perinteisesti viime tipassa, eli noin tuntia ennen äänestysajan päättymistä. Siitä sitten kävelen kotiin telkkarin ääreen, - jännittämään pääseekö ehdokkaani läpi.

Ketä äänestäisin?

Koska en vielä tiedä, ketä tulen äänestämään, lähden kuuntelemaan mitä mieltä poliitikot ovat. Huomenna lauantaina 28.2. on poliitikkojen kuulemiseen ja keskusteluun heidän kanssaan hyvät mahdollisuudet Vaasassa, keskustassa, Rewell Centerissä.

Paikalle on tulossa nykyisiä kansanedustajia, myös mepiksi siirtynyt Mippe, sekä joukko paikallisia vaasalaisia poliitikkoja, jotka ovat pyrkimässä kevään eduskuntavaleissa kansanedustajaksi.

Klo 11-11.45 Rewell Centerissä paneelikeskustelu Eurooppa kehittyy - miten Vaasa pysyy mukana

MEP Miapetra Kumpula-Natri on lauantaina 28.2.2015 mukana paneelissa. Muina keskustelijoina toimivat kaupunginarkkitehti Janina Lepistö, kansanedustaja Maria Tolppanen sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand.

Paneelin alussa kuullaan Markku Kehon ja Timo Lehtolan musiikkia.

Kello 11-13.30 Vaasan torin torikahviossa on ohjelmassa kahvitarjoilua sekä keskustelua. Torilla paikalla on myös muita vaasalaisia sosialidemokraatteja. Paikalle tulonsa on vahvistanut ainakin kaupunginvaltuuston jäsen Matias Mäkynen.

Aivan must on tamäkin tapaaminen! 
Kokoomuksen kansanedustaja Janne Sankelo ilmoittaa tämän päivän Pohjalaisessa, että on tavattavissa Vaasassa lauantaina 28.2. klo 11 – 13 myös Rewell Centerissä Konditoria Göranissa.

Paikka on Jannen vakiokahvila vaasalaisten tapaamispaikkana. Ennen joulua olin paikalla kuulemassa Jannen mietteitä työstään kansanedustajana. Taisimme puhua ainakin kouluasioista ja jotain Vaasan satamatie -hankkeesta / Midway Alignment of the Bothnian Corridor-yhteyksistä.

Toivotaan muitakin ehdokkaita paikalle

On odotettavissa, että paikalla näkyy muitakin eduskuntaan pyrkiviä - useistakin puolueista. Vaalit ovat sunnuntaina 19.4.2015. Siihen on aikaa vielä tai enää 50 päivää. Seitsemän viikkoa siis.

Vaalihuuma, vaalikoneet ym. eivät vielä ole täydessä vauhdissa, sillä ehdokasasettelu päättyy vasta 10. maaliskuuta, ja ehdokasasettelu vahvistetaan 19.3. Nyt voimme keskittyä asiakysymyksiin, - minkä numeron piirrän äänestyslappuun, sen päättämisen aika on myöhemmin.

Asukasyhdistyksemme on puoluepoliittisesti sitoutumaton, ja haluan toivottaa omasta ja yhdistyksemme puolesta kaikille ehdolle asettuville kansanedustajakandidaateille menestystä kampanjoissaan kohti Arkadianmäen työpaikkaa.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...