tiistai 17. helmikuuta 2015

Ryhdy kunnanjohtajaksi

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyryn paikka ei ole avoinna. Eikä nyt kyse ole minkään muunkaan oikean kunnanjohtajan virasta.

”Hiihtoloman” (Vaasassa ensi viikolla), siis koululaisten lomaviikon kunniaksi, annan yhden hyvän linkin nykykoulun oppimateriaaleihin.

Lykkylä on maksuton e-oppimispeli yhteiskuntaopin opetuksen tueksi.
http://www.virtuaalikunta.net/ 

Lykkylä-peli on palkittu kunniakirjalla Suomen eOppimiskeskus ry:n kilpailussa oppimispeleille. Pelaa verkossa tai lataa peli maksutta tablettiisi!

Peruskoulujen opetussuunnitelmat uudistuvat vuonna 2016. Opettajat ovat uudistustyössä mukana, aina noin kymmenen vuoden välein. Tällä kierroksella tavoitteena on ollut saada mukaan myös lasten ja nuorten vanhempia ideoimaan ja kommentoimaan tulevaa koulu-uudistusta. Laaja-alaisella osallisten kuulemisella pyritään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, joka vastaisi nykypäivän vaativiin haasteisiin.

Opettajat eivät tietenkään saa, vaikka varmaankin jotkut haluaisivatkin, määrätä mitä ja miten lapsillemme opetetaan. Mielestäni tämä on ihan hyvä. Mitä siitä tulisi, jos jokaisella alalla pelkästään omat asiantuntijat saisivat yksinoikeudella sanella toimintamuodot ja tarvittavat budjetit.

Tasapaino syntyy vain yhteistyöllä, vuorovaikutteisesti. Päämäärät muuttuvat, - matkanteko itsessään on oleellisinta!

Lopullinen päätöksenteko opetussuunnitelmista, oppisisällöistä ja tuntijaosta eri oppiaineiden välillä on tottakai päättäjien vastuulla eduskunnassa, ja myös kuntatasolla paikallisissa lautakunnissa ja valtuustoissa. Näin toimii demokratiamme Suomessa.

Nyt ei muuta kuin kokeilemaan! Pelaamalla oppiminen on hauskaa - kokeile sinäkin!


Kuva: MK. 6.9.2014.

Teksti: Aimo Nyberg, kuvataideopettaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...