lauantai 6. syyskuuta 2014

Oikeus on puhunut


Kuva: AN. Vaasan entinen linja-autoasema. Moni Vaasan kaavoituksen kohteen eteenpäin vieminen todennäköisesti saa nyt uutta vauhtia, kun Vaasan yleiskaava 2030 valitusprosessi on saatu päätökseen. Kaavoitusta tekevien virkamiesten, ja myös päättäjien työlle, saadaan lähtökohdaksi uusi laivoimainen yleiskaava.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on annettu 4.9.2014, koskien Vaasan yleiskaavaa 2030, ja siitä tehtyjä valituksia.

Vaasan kaupunginvaltuuston 13.12.2011 hyväksymästä yleiskaavasta 2030 tehtiin useita valituksia ensin Vaasan hallinto-oikeuteen. Sieltä saadut päätökset eivät kaikilta osin tyydyttäneet valituksia tehneitä, ei Vaasan kaupunkiakaan, joka vuoden 2013 huhtikuussa päätti tehdä jatkovalituksen Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Asukasyhdistyksemme on yksi niistä neljästä muusta tahosta, jotka myös tekivät jatkovalituksen, eli päättivät katsoa vielä Korkeimmankin hallinto-oikeuden kannat ko. kiistanalaisiin asioihin.

Miten kävi?

Omat valituksemme tulivat hylätyiksi, nyt siis lopullisesti. Tähän on nyt tottakai tyytyminen.

Myös Vaasan ympäristöseura ry:n ja Metsähallituksen näkemykset hylättiin Kuparisaaren virkistysalueen ja ulkoilureitin sekä Näsetin alueen osalta.

Merkittävän voiton saivat Kirsti ja Christer Sundback, sillä heidän Vaasan hallinto-oikeudessa hyväksytty valituksensa vahvistettiin nyt Korkeimmassa hallinto-oikeudessa! Heidän valituksensa koski Vaskiluodon nykyiselle leirintäalueelle ja Niemeläntien varteen suunniteltuja kerrostalorakentamisen mahdollistavia kaavamerkintöjä. Näin ollen, Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä, Vaasan yleiskaavaa 2030 ei näiltä osin siis saa lainvoimaa, eikä ko. kohteita voida ottaa kerrostalorakentamisen kohteiksi.

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

Antopäivä 4.9.2014 (48 sivua)
Taltionumero 2600

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

1. Korkein hallinto-oikeus ei tutki Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n valitusta siltä osin kuin valitus koskee Vaskiluodon Niemeläntien uusia AK-alueita. Korkein hallinto-oikeus on muutoin tutkinut asian.

2. Vaasan hallinto-oikeuden päätös kumotaan Vaasan kaupunginhallituksen valituksen johdosta siltä osin kuin hallinto-oikeus on kumonnut Vaasan kaupunginvaltuuston päätöksen Kuparisaaren virkistysalueen ja ulkoilureitin sekä Näsetin alueen osalta. Vaasan ympäristöseura ry - Vasa miljöförening rf:n ja Metsähallituksen hallinto-oikeudelle tekemät valitukset hylätään näiltä osin. Vaasan kaupunginvaltuuston 13.12.2011 tekemä päätös yleiskaavan hyväksymisestä jää näin ollen näiltä osin voimaan.

3. Muutoin korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehdyt valitukset hylätään. Hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta muilta osin.

 …

Asia tulee tänään esille asukasyhdistyksemme 20-vuotisjuhlassa Ravintola Waskiassa. Keskustelua ja ajatuksenvaihtoa uskon asiasta syntyvän runsain mitoin.

Palataan asiaan juhlien jälkeen,

Aimo Nyberg VKA ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...