perjantai 19. syyskuuta 2014

Läpiajoliikenne Vaasan keskustassa


Kuva: JD 18.9.2014.

Vaasan Kauppatorin aluetta on kehitetty viihtyisäksi ja toimivaksi kaupungin keskipisteeksi.

Vaasanpuistikon liikennettä ei kuitenkaan toistaiseksi olla kyetty rajoittamaan. Suunnitelmia on mm. tunnelista Vaasanpuistikon alle. Näistä ideoista vaasalaiset eivät ole innostuneet.

Kansainvälisenä autottomana päivänä 22.9 on hyvä hetki myös miettiä autoistumisen aiheuttamia ongelmia, myös täällä Vaasassa, erityisesti Vaasan ydinkeskustassa.

23.9. 2014 klo 17 – 19.30 ELY-keskus järjestää työpajan Sulvan koululla, aiheena Vaasan satamatie -suunnitelmat (tilaisuuteen on pitänyt ilmoittautua etukäteen).

Tilaisuuteen on kutsuttu alueen asukasyhdistykset, mm. oma yhdistyksemme VKA ry. Kutsun ovat saaneet myös luonto- ja harrastusjärjestöt, ja tietenkin alueen yrittäjät ja elinkeinoelämä. Viranomaistahot Vaasasta ja Mustasaaresta ja hankkeen vaikutusalueelta ovat tottakai paikalla.

Ajatus Vaasan satamatiestä ei ole ihan uusi. Asukasyhdistyksemmekin on asiaa ajanut jo vuosikausia. Toivotaan, että asian eteenpäinmeno nyt vauhdittuu, ja laajapohjaisella työpajatyöskentelyllä saadaan esille eri linjausvaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia.

Tien toteutus ei ole tämän vuosikymmenen aikana vielä mahdollinen. Aikaa voi mennä paljonkin, ennen kuin ratkaisevaa parannusta Vaasan keskustan läpiajoliikenteeseen pystytään toteuttamaan.

Vaasan sataman paikka on se mikä on, ja nykyistä satama-aluetta on ehdottomasti kehitettävä määrätietoisesti. Itsestään selvää on myös se, että satamaan on oltava toimivat liikenneyhteydet niin kumipyörillä kuin kiskoillakin.

Vaasan satamatien eteenpäin vieminen on kantakaupungin asukkaiden toivelistalla aivan kärkipäässä.

Toivoa sopii, että saamme asialle tukea mahdollisimman laajalla ja myös korkealla poliittisella tasolla.

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...