perjantai 19. syyskuuta 2014

Autoton päivä


Kuva: Kari Hallantien diakuvasarjasta. Skannaus AN.

Kuvauspaikka on varmaankin useimmille ihan selvä, mutta mikä on ajankohta ja tilaisuus, johon väkeä on kokoontunut?

Onko kenelläkään antaa lisävalaistusta asiaan? Kommentoi tätä kirjoitusta tähän alle, tai lähetä s-postia osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.com

Asiasta toiseen.

Lainaus kaupungin sivuilta:

Kampuslinjalla voi matkustaa ilmaiseksi Autottomana päivänä

Vaasan paikallisliikenteen elokuussa avaamalla kampuslinjalla 14 saa matkustaa ilmaiseksi 22. ja 23. syyskuuta. Tempauksen taustalla on 22.9 vietettävä kansainvälinen autoton päivä, jonka myötä kaupunki kannustaa opiskelijoita ottamaan kampuslinjan omakseen.

Kansainvälisen autottoman päivän tarkoitus on saada ihmiset huomioimaan kasvavat liikenteen ongelmat. Kampanja kannustaa jättämään auton kotiin ja valitsemaan vaihtoehtoisen kulkutavan, kuten julkisen liikenteen, pyöräilyn tai kävelyn.

Vaasassa kampuslinjan maksuttomilla päivillä kannustetaan opiskelijoita kokeilemaan uutta kampuslinjaa. − Kampuslinja on suunniteltu opiskelijoiden tarpeeseen. Nyt heillä on oiva mahdollisuus jättää auto kotiin ja testata reittiä osana koulumatkaa, kertoo Vaasan kaupungin liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki.

Kampuslinja 14 kulkee torin, Vöyrinkaupungin ja Vetokannaksen kautta Palosaaren kampukselle. Sen aikataulu on pyritty mitoittamaan luentojen alkamis- ja päättymisajankohtien mukaan, ja linja kiertääkin uuden reitin kolme kertaa tunnissa kello 8.00–10.00 ja 12.00–16.00 välisinä aikoina.

Vaikka kahden päivän ilmaiskokeilun keskipisteenä ovat opiskelijat, on molempina päivinä maksuton kampuslinja suunnattu kaikille käyttäjille. − Nyt on kaikilla reitin varrella asuvilla hyvä mahdollisuus jättää auto kotiin ja hyödyntää paikallisliikennettä, Kaunismäki kannustaa.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...